Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૪. પતિરૂપસુત્તવણ્ણના

    4. Patirūpasuttavaṇṇanā

    ૧૫૦. અનુરુજ્ઝતિ એતેનાતિ અનુરોધો, રાગો. વિરુજ્ઝતિ એતેનાતિ વિરોધો, પટિઘો. તેસુ અનુરોધવિરોધેસુ તન્નિમિત્તં સજ્જતિ નામ સઙ્ગં કરોતિ નામ, અનુરોધવિરોધુપ્પાદનમેવ ચેત્થ સજ્જનં. યદઞ્ઞમનુસાસતીતિ યં અઞ્ઞેસં અનુસાસનં, તં તેસં હિતેસનં અનુકમ્પનં, તસ્મા અનુકમ્પકે હિતેસકે સમ્માસમ્બુદ્ધે અનુરોધવિરોધે આરોપેત્વા વિકમ્પનત્થં મિચ્છા વદસીતિ.

    150. Anurujjhati etenāti anurodho, rāgo. Virujjhati etenāti virodho, paṭigho. Tesu anurodhavirodhesu tannimittaṃ sajjati nāma saṅgaṃ karoti nāma, anurodhavirodhuppādanameva cettha sajjanaṃ. Yadaññamanusāsatīti yaṃ aññesaṃ anusāsanaṃ, taṃ tesaṃ hitesanaṃ anukampanaṃ, tasmā anukampake hitesake sammāsambuddhe anurodhavirodhe āropetvā vikampanatthaṃ micchā vadasīti.

    પતિરૂપસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Patirūpasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૪. પતિરૂપસુત્તં • 4. Patirūpasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૪. પતિરૂપસુત્તવણ્ણના • 4. Patirūpasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact