Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૫. પટિસમ્ભિદાકથાવણ્ણના

    5. Paṭisambhidākathāvaṇṇanā

    ૪૩૨-૪૩૩. સબ્બં ઞાણન્તિ ઇદં ‘‘અરિયાન’’ન્તિ ઇમિના ન વિસેસિતન્તિ અધિપ્પાયેનાહ ‘‘અનરિયાનમ્પિ હિ ઞાણં ઞાણમેવા’’તિ. અથ વા પાળિયં અવિસેસેન સબ્બં ઞાણન્તિ વુત્તં ગહેત્વા એવમાહ. અરિયસ્સ ચે ઞાણન્તિ, સો પન પટિક્ખેપેય્યાતિ આહ ‘‘અનરિયસ્સ એતં ઞાણં સન્ધાયા’’તિ.

    432-433. Sabbaṃñāṇanti idaṃ ‘‘ariyāna’’nti iminā na visesitanti adhippāyenāha ‘‘anariyānampi hi ñāṇaṃ ñāṇamevā’’ti. Atha vā pāḷiyaṃ avisesena sabbaṃ ñāṇanti vuttaṃ gahetvā evamāha. Ariyassa ce ñāṇanti, so pana paṭikkhepeyyāti āha ‘‘anariyassa etaṃ ñāṇaṃ sandhāyā’’ti.

    પટિસમ્ભિદાકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Paṭisambhidākathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૪૭) ૫. પટિસમ્ભિદાકથા • (47) 5. Paṭisambhidākathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૫. પટિસમ્ભિદાકથાવણ્ણના • 5. Paṭisambhidākathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૫. પટિસમ્ભિદાકથાવણ્ણના • 5. Paṭisambhidākathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact