Library / Tipiṭaka / તિપિટક (Tipiṭaka)

    પટિસમ્ભિદામગ્ગ-અટ્ઠકથા • Paṭisambhidāmagga-aṭṭhakathā

    (પઠમો ભાગો) • (Paṭhamo bhāgo)

    ગન્થારમ્ભકથા • Ganthārambhakathā

    (૧) મહાવગ્ગો • (1) Mahāvaggo

    ૧. ઞાણકથા • 1. Ñāṇakathā

    માતિકાવણ્ણના • Mātikāvaṇṇanā

    ૧. સુતમયઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 1. Sutamayañāṇaniddesavaṇṇanā

    વિસ્સજ્જનુદ્દેસવણ્ણના • Vissajjanuddesavaṇṇanā

    અભિઞ્ઞેય્યનિદ્દેસવણ્ણના • Abhiññeyyaniddesavaṇṇanā

    પરિઞ્ઞેય્યનિદ્દેસવણ્ણના • Pariññeyyaniddesavaṇṇanā

    પહાતબ્બનિદ્દેસવણ્ણના • Pahātabbaniddesavaṇṇanā

    ભાવેતબ્બનિદ્દેસવણ્ણના • Bhāvetabbaniddesavaṇṇanā

    સચ્છિકાતબ્બનિદ્દેસવણ્ણના • Sacchikātabbaniddesavaṇṇanā

    હાનભાગિયચતુક્કનિદ્દેસવણ્ણના • Hānabhāgiyacatukkaniddesavaṇṇanā

    લક્ખણત્તિકનિદ્દેસવણ્ણના • Lakkhaṇattikaniddesavaṇṇanā

    દુક્ખસચ્ચનિદ્દેસવણ્ણના • Dukkhasaccaniddesavaṇṇanā

    સમુદયસચ્ચનિદ્દેસવણ્ણના • Samudayasaccaniddesavaṇṇanā

    નિરોધસચ્ચનિદ્દેસવણ્ણના • Nirodhasaccaniddesavaṇṇanā

    મગ્ગસચ્ચનિદ્દેસવણ્ણના • Maggasaccaniddesavaṇṇanā

    સચ્ચપકિણ્ણકવણ્ણના • Saccapakiṇṇakavaṇṇanā

    ૨. સીલમયઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 2. Sīlamayañāṇaniddesavaṇṇanā

    ૩. સમાધિભાવનામયઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 3. Samādhibhāvanāmayañāṇaniddesavaṇṇanā

    ૪. ધમ્મટ્ઠિતિઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 4. Dhammaṭṭhitiñāṇaniddesavaṇṇanā

    ૫. સમ્મસનઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 5. Sammasanañāṇaniddesavaṇṇanā

    ૬. ઉદયબ્બયઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 6. Udayabbayañāṇaniddesavaṇṇanā

    ૭. ભઙ્ગાનુપસ્સનાઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 7. Bhaṅgānupassanāñāṇaniddesavaṇṇanā

    ૮. આદીનવઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 8. Ādīnavañāṇaniddesavaṇṇanā

    ૯. સઙ્ખારુપેક્ખાઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 9. Saṅkhārupekkhāñāṇaniddesavaṇṇanā

    ૧૦. ગોત્રભુઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 10. Gotrabhuñāṇaniddesavaṇṇanā

    ૧૧. મગ્ગઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 11. Maggañāṇaniddesavaṇṇanā

    ૧૨. ફલઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 12. Phalañāṇaniddesavaṇṇanā

    ૧૩. વિમુત્તિઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 13. Vimuttiñāṇaniddesavaṇṇanā

    ૧૪. પચ્ચવેક્ખણઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 14. Paccavekkhaṇañāṇaniddesavaṇṇanā

    ૧૫. વત્થુનાનત્તઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 15. Vatthunānattañāṇaniddesavaṇṇanā

    ૧૬. ગોચરનાનત્તઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 16. Gocaranānattañāṇaniddesavaṇṇanā

    ૧૭. ચરિયાનાનત્તઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 17. Cariyānānattañāṇaniddesavaṇṇanā

    ૧૮. ભૂમિનાનત્તઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 18. Bhūminānattañāṇaniddesavaṇṇanā

    ૧૯. ધમ્મનાનત્તઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 19. Dhammanānattañāṇaniddesavaṇṇanā

    ૨૦-૨૪. ઞાણપઞ્ચકનિદ્દેસવણ્ણના • 20-24. Ñāṇapañcakaniddesavaṇṇanā

    ૨૫-૨૮. પટિસમ્ભિદાઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 25-28. Paṭisambhidāñāṇaniddesavaṇṇanā

    ૨૯-૩૧. ઞાણત્તયનિદ્દેસવણ્ણના • 29-31. Ñāṇattayaniddesavaṇṇanā

    ૩૨. આનન્તરિકસમાધિઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 32. Ānantarikasamādhiñāṇaniddesavaṇṇanā

    ૩૩. અરણવિહારઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 33. Araṇavihārañāṇaniddesavaṇṇanā

    ૩૪. નિરોધસમાપત્તિઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 34. Nirodhasamāpattiñāṇaniddesavaṇṇanā

    ૩૫. પરિનિબ્બાનઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 35. Parinibbānañāṇaniddesavaṇṇanā

    ૩૬. સમસીસટ્ઠઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 36. Samasīsaṭṭhañāṇaniddesavaṇṇanā

    ૩૭. સલ્લેખટ્ઠઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 37. Sallekhaṭṭhañāṇaniddesavaṇṇanā

    ૩૮. વીરિયારમ્ભઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 38. Vīriyārambhañāṇaniddesavaṇṇanā

    ૩૯. અત્થસન્દસ્સનઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 39. Atthasandassanañāṇaniddesavaṇṇanā

    ૪૦. દસ્સનવિસુદ્ધિઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 40. Dassanavisuddhiñāṇaniddesavaṇṇanā

    ૪૧-૪૨. ખન્તિઞાણપરિયોગાહણઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 41-42. Khantiñāṇapariyogāhaṇañāṇaniddesavaṇṇanā

    ૪૩. પદેસવિહારઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 43. Padesavihārañāṇaniddesavaṇṇanā

    ૪૪-૪૯. વિવટ્ટઞાણછક્કનિદ્દેસવણ્ણના • 44-49. Vivaṭṭañāṇachakkaniddesavaṇṇanā

    ૫૦. ઇદ્ધિવિધઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 50. Iddhividhañāṇaniddesavaṇṇanā

    ૫૧. સોતધાતુવિસુદ્ધિઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 51. Sotadhātuvisuddhiñāṇaniddesavaṇṇanā

    ૫૨. ચેતોપરિયઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 52. Cetopariyañāṇaniddesavaṇṇanā

    ૫૩. પુબ્બેનિવાસાનુસ્સતિઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 53. Pubbenivāsānussatiñāṇaniddesavaṇṇanā

    ૫૪. દિબ્બચક્ખુઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 54. Dibbacakkhuñāṇaniddesavaṇṇanā

    ૫૫. આસવક્ખયઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 55. Āsavakkhayañāṇaniddesavaṇṇanā

    ૫૬-૬૩. સચ્ચઞાણચતુક્કદ્વયનિદ્દેસવણ્ણના • 56-63. Saccañāṇacatukkadvayaniddesavaṇṇanā

    ૬૪-૬૭. સુદ્ધિકપટિસમ્ભિદાઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 64-67. Suddhikapaṭisambhidāñāṇaniddesavaṇṇanā

    (દુતિયો ભાગો) • (Dutiyo bhāgo)

    ૬૮. ઇન્દ્રિયપરોપરિયત્તઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 68. Indriyaparopariyattañāṇaniddesavaṇṇanā

    ૬૯. આસયાનુસયઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 69. Āsayānusayañāṇaniddesavaṇṇanā

    ૭૦. યમકપાટિહીરઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 70. Yamakapāṭihīrañāṇaniddesavaṇṇanā

    ૭૧. મહાકરુણાઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 71. Mahākaruṇāñāṇaniddesavaṇṇanā

    ૭૨-૭૩. સબ્બઞ્ઞુતઞ્ઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 72-73. Sabbaññutaññāṇaniddesavaṇṇanā

    ૨. દિટ્ઠિકથા • 2. Diṭṭhikathā

    ૧. અસ્સાદદિટ્ઠિનિદ્દેસવણ્ણના • 1. Assādadiṭṭhiniddesavaṇṇanā

    ૨. અત્તાનુદિટ્ઠિનિદ્દેસવણ્ણના • 2. Attānudiṭṭhiniddesavaṇṇanā

    ૩. મિચ્છાદિટ્ઠિનિદ્દેસવણ્ણના • 3. Micchādiṭṭhiniddesavaṇṇanā

    ૪. સક્કાયદિટ્ઠિનિદ્દેસવણ્ણના • 4. Sakkāyadiṭṭhiniddesavaṇṇanā

    ૫. સસ્સતદિટ્ઠિનિદ્દેસવણ્ણના • 5. Sassatadiṭṭhiniddesavaṇṇanā

    ૬. ઉચ્છેદદિટ્ઠિનિદ્દેસવણ્ણના • 6. Ucchedadiṭṭhiniddesavaṇṇanā

    ૭. અન્તગ્ગાહિકાદિટ્ઠિનિદ્દેસવણ્ણના • 7. Antaggāhikādiṭṭhiniddesavaṇṇanā

    ૮. પુબ્બન્તાનુદિટ્ઠિનિદ્દેસવણ્ણના • 8. Pubbantānudiṭṭhiniddesavaṇṇanā

    ૯. અપરન્તાનુદિટ્ઠિનિદ્દેસવણ્ણના • 9. Aparantānudiṭṭhiniddesavaṇṇanā

    ૧૦-૧૨. સઞ્ઞોજનિકાદિદિટ્ઠિનિદ્દેસવણ્ણના • 10-12. Saññojanikādidiṭṭhiniddesavaṇṇanā

    ૧૩. અત્તવાદપટિસંયુત્તદિટ્ઠિનિદ્દેસવણ્ણના • 13. Attavādapaṭisaṃyuttadiṭṭhiniddesavaṇṇanā

    ૧૪. લોકવાદપટિસંયુત્તદિટ્ઠિનિદ્દેસવણ્ણના • 14. Lokavādapaṭisaṃyuttadiṭṭhiniddesavaṇṇanā

    ૧૫-૧૬. ભવવિભવદિટ્ઠિનિદ્દેસવણ્ણના • 15-16. Bhavavibhavadiṭṭhiniddesavaṇṇanā

    ૩. આનાપાનસ્સતિકથા • 3. Ānāpānassatikathā

    ૧. ગણનવારવણ્ણના • 1. Gaṇanavāravaṇṇanā

    ૨. સોળસઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 2. Soḷasañāṇaniddesavaṇṇanā

    ૩. ઉપક્કિલેસઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 3. Upakkilesañāṇaniddesavaṇṇanā

    ૪. વોદાનઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 4. Vodānañāṇaniddesavaṇṇanā

    ૫. સતોકારિઞાણનિદ્દેસવણ્ણના • 5. Satokāriñāṇaniddesavaṇṇanā

    ૬. ઞાણરાસિછક્કનિદ્દેસવણ્ણના • 6. Ñāṇarāsichakkaniddesavaṇṇanā

    ૪. ઇન્દ્રિયકથા • 4. Indriyakathā

    ૧. પઠમસુત્તન્તનિદ્દેસવણ્ણના • 1. Paṭhamasuttantaniddesavaṇṇanā

    ૨. દુતિયસુત્તન્તનિદ્દેસવણ્ણના • 2. Dutiyasuttantaniddesavaṇṇanā

    ૩. તતિયસુત્તન્તનિદ્દેસવણ્ણના • 3. Tatiyasuttantaniddesavaṇṇanā

    ૪. ચતુત્થસુત્તન્તનિદ્દેસવણ્ણના • 4. Catutthasuttantaniddesavaṇṇanā

    ૫. ઇન્દ્રિયસમોધાનવણ્ણના • 5. Indriyasamodhānavaṇṇanā

    ૫. વિમોક્ખકથા • 5. Vimokkhakathā

    ૧. વિમોક્ખુદ્દેસવણ્ણના • 1. Vimokkhuddesavaṇṇanā

    ૨. વિમોક્ખનિદ્દેસવણ્ણના • 2. Vimokkhaniddesavaṇṇanā

    ૬. ગતિકથા • 6. Gatikathā

    ગતિકથાવણ્ણના • Gatikathāvaṇṇanā

    ૭. કમ્મકથાવણ્ણના • 7. Kammakathāvaṇṇanā

    કમ્મકથાવણ્ણના • Kammakathāvaṇṇanā

    ૮. વિપલ્લાસકથા • 8. Vipallāsakathā

    વિપલ્લાસકથાવણ્ણના • Vipallāsakathāvaṇṇanā

    ૯. મગ્ગકથા • 9. Maggakathā

    મગ્ગકથાવણ્ણના • Maggakathāvaṇṇanā

    ૧૦. મણ્ડપેય્યકથા • 10. Maṇḍapeyyakathā

    મણ્ડપેય્યકથાવણ્ણના • Maṇḍapeyyakathāvaṇṇanā

    (૨) યુગનદ્ધવગ્ગો • (2) Yuganaddhavaggo

    ૧. યુગનદ્ધકથા • 1. Yuganaddhakathā

    યુગનદ્ધકથાવણ્ણના • Yuganaddhakathāvaṇṇanā

    ૧. સુત્તન્તનિદ્દેસવણ્ણના • 1. Suttantaniddesavaṇṇanā

    ૨. ધમ્મુદ્ધચ્ચવારનિદ્દેસવણ્ણના • 2. Dhammuddhaccavāraniddesavaṇṇanā

    ૨. સચ્ચકથા • 2. Saccakathā

    સચ્ચકથાવણ્ણના • Saccakathāvaṇṇanā

    ૧. પઠમસુત્તન્તનિદ્દેસવણ્ણના • 1. Paṭhamasuttantaniddesavaṇṇanā

    ૨. દુતિયસુત્તન્તપાળિવણ્ણના • 2. Dutiyasuttantapāḷivaṇṇanā

    ૩. દુતિયસુત્તન્તનિદ્દેસવણ્ણના • 3. Dutiyasuttantaniddesavaṇṇanā

    ૩. બોજ્ઝઙ્ગકથા • 3. Bojjhaṅgakathā

    બોજ્ઝઙ્ગકથાવણ્ણના • Bojjhaṅgakathāvaṇṇanā

    મૂલમૂલકાદિદસકવણ્ણના • Mūlamūlakādidasakavaṇṇanā

    સુત્તન્તનિદ્દેસવણ્ણના • Suttantaniddesavaṇṇanā

    ૪. મેત્તાકથા • 4. Mettākathā

    મેત્તાકથાવણ્ણના • Mettākathāvaṇṇanā

    ૧. ઇન્દ્રિયવારવણ્ણના • 1. Indriyavāravaṇṇanā

    ૨-૪. બલાદિવારત્તયવણ્ણના • 2-4. Balādivārattayavaṇṇanā

    ૫. વિરાગકથા • 5. Virāgakathā

    વિરાગકથાવણ્ણના • Virāgakathāvaṇṇanā

    ૬. પટિસમ્ભિદાકથા • 6. Paṭisambhidākathā

    ૧. ધમ્મચક્કપવત્તનવારવણ્ણના • 1. Dhammacakkapavattanavāravaṇṇanā

    ૨-૩. સતિપટ્ઠાનવારાદિવણ્ણના • 2-3. Satipaṭṭhānavārādivaṇṇanā

    ૪-૮. સત્તબોધિસત્તવારાદિવણ્ણના • 4-8. Sattabodhisattavārādivaṇṇanā

    ૯. છબુદ્ધધમ્મવારવણ્ણના • 9. Chabuddhadhammavāravaṇṇanā

    ૭. ધમ્મચક્કકથા • 7. Dhammacakkakathā

    ૧. સચ્ચવારવણ્ણના • 1. Saccavāravaṇṇanā

    ૨-૩. સતિપટ્ઠાનવારાદિવણ્ણના • 2-3. Satipaṭṭhānavārādivaṇṇanā

    ૮. લોકુત્તરકથા • 8. Lokuttarakathā

    લોકુત્તરકથાવણ્ણના • Lokuttarakathāvaṇṇanā

    ૯. બલકથા • 9. Balakathā

    બલકથાવણ્ણના • Balakathāvaṇṇanā

    ૧૦. સુઞ્ઞકથા • 10. Suññakathā

    સુઞ્ઞકથાવણ્ણના • Suññakathāvaṇṇanā

    (૩) પઞ્ઞાવગ્ગો • (3) Paññāvaggo

    ૧. મહાપઞ્ઞાકથા • 1. Mahāpaññākathā

    મહાપઞ્ઞાકથાવણ્ણના • Mahāpaññākathāvaṇṇanā

    ૧. સોળસપઞ્ઞાનિદ્દેસવણ્ણના • 1. Soḷasapaññāniddesavaṇṇanā

    ૨. પુગ્ગલવિસેસનિદ્દેસવણ્ણના • 2. Puggalavisesaniddesavaṇṇanā

    ૨. ઇદ્ધિકથા • 2. Iddhikathā

    ઇદ્ધિકથાવણ્ણના • Iddhikathāvaṇṇanā

    ૩. અભિસમયકથા • 3. Abhisamayakathā

    અભિસમયકથાવણ્ણના • Abhisamayakathāvaṇṇanā

    ૪. વિવેકકથા • 4. Vivekakathā

    વિવેકકથાવણ્ણના • Vivekakathāvaṇṇanā

    મગ્ગઙ્ગનિદ્દેસવણ્ણના • Maggaṅganiddesavaṇṇanā

    ૫. ચરિયાકથા • 5. Cariyākathā

    ચરિયાકથાવણ્ણના • Cariyākathāvaṇṇanā

    ૬. પાટિહારિયકથા • 6. Pāṭihāriyakathā

    પાટિહારિયકથાવણ્ણના • Pāṭihāriyakathāvaṇṇanā

    ૭. સમસીસકથા • 7. Samasīsakathā

    સમસીસકથાવણ્ણના • Samasīsakathāvaṇṇanā

    ૮. સતિપટ્ઠાનકથા • 8. Satipaṭṭhānakathā

    સતિપટ્ઠાનકથાવણ્ણના • Satipaṭṭhānakathāvaṇṇanā

    ૯. વિપસ્સનાકથા • 9. Vipassanākathā

    વિપસ્સનાકથાવણ્ણના • Vipassanākathāvaṇṇanā

    ૧૦. માતિકાકથા • 10. Mātikākathā

    માતિકાકથાવણ્ણના • Mātikākathāvaṇṇanā

    નિગમનકથા • Nigamanakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact