Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૬. પતિટ્ઠિતસુત્તં

    6. Patiṭṭhitasuttaṃ

    ૫૨૬. ‘‘એકધમ્મે પતિટ્ઠિતસ્સ, ભિક્ખવે, ભિક્ખુનો પઞ્ચિન્દ્રિયાનિ ભાવિતાનિ હોન્તિ સુભાવિતાનિ. કતમસ્મિં એકધમ્મે? અપ્પમાદે. કતમો ચ ભિક્ખવે, અપ્પમાદો? ઇધ, ભિક્ખવે, ભિક્ખુ ચિત્તં રક્ખતિ આસવેસુ ચ સાસવેસુ ચ ધમ્મેસુ. તસ્સ ચિત્તં રક્ખતો આસવેસુ ચ સાસવેસુ ચ ધમ્મેસુ સદ્ધિન્દ્રિયમ્પિ ભાવનાપારિપૂરિં ગચ્છતિ. વીરિયિન્દ્રિયમ્પિ ભાવનાપારિપૂરિં ગચ્છતિ. સતિન્દ્રિયમ્પિ ભાવનાપારિપૂરિં ગચ્છતિ. સમાધિન્દ્રિયમ્પિ ભાવનાપારિપૂરિં ગચ્છતિ. પઞ્ઞિન્દ્રિયમ્પિ ભાવનાપારિપૂરિં ગચ્છતિ. એવમ્પિ ખો, ભિક્ખવે, એકધમ્મે પતિટ્ઠિતસ્સ ભિક્ખુનો પઞ્ચિન્દ્રિયાનિ ભાવિતાનિ હોન્તિ સુભાવિતાની’’તિ. છટ્ઠં.

    526. ‘‘Ekadhamme patiṭṭhitassa, bhikkhave, bhikkhuno pañcindriyāni bhāvitāni honti subhāvitāni. Katamasmiṃ ekadhamme? Appamāde. Katamo ca bhikkhave, appamādo? Idha, bhikkhave, bhikkhu cittaṃ rakkhati āsavesu ca sāsavesu ca dhammesu. Tassa cittaṃ rakkhato āsavesu ca sāsavesu ca dhammesu saddhindriyampi bhāvanāpāripūriṃ gacchati. Vīriyindriyampi bhāvanāpāripūriṃ gacchati. Satindriyampi bhāvanāpāripūriṃ gacchati. Samādhindriyampi bhāvanāpāripūriṃ gacchati. Paññindriyampi bhāvanāpāripūriṃ gacchati. Evampi kho, bhikkhave, ekadhamme patiṭṭhitassa bhikkhuno pañcindriyāni bhāvitāni honti subhāvitānī’’ti. Chaṭṭhaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૬-૭. પતિટ્ઠિતસુત્તાદિવણ્ણના • 6-7. Patiṭṭhitasuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૬. પતિટ્ઠિતસુત્તવણ્ણના • 6. Patiṭṭhitasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact