Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૬. પત્તદાયકત્થેરઅપદાનં

    6. Pattadāyakattheraapadānaṃ

    ૨૦.

    20.

    ‘‘પરમેન દમથેન, સિદ્ધત્થસ્સ મહેસિનો;

    ‘‘Paramena damathena, siddhatthassa mahesino;

    પત્તદાનં મયા દિન્નં, ઉજુભૂતસ્સ તાદિનો.

    Pattadānaṃ mayā dinnaṃ, ujubhūtassa tādino.

    ૨૧.

    21.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં દાનમદદિં તદા;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ dānamadadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, પત્તદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, pattadānassidaṃ phalaṃ.

    ૨૨.

    22.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા પત્તદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā pattadāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    પત્તદાયકત્થેરસ્સાપદાનં છટ્ઠં.

    Pattadāyakattherassāpadānaṃ chaṭṭhaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact