Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi

    ૧૯. એકૂનવીસતિમવગ્ગો

    19. Ekūnavīsatimavaggo

    (૧૮૯) ૪. પત્તિકથા

    (189) 4. Pattikathā

    ૮૩૭. પત્તિ અસઙ્ખતાતિ? આમન્તા. નિબ્બાનં તાણં લેણં સરણં પરાયણં અચ્ચુતં અમતન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… પત્તિ અસઙ્ખતા, નિબ્બાનં અસઙ્ખતન્તિ? આમન્તા. દ્વે અસઙ્ખતાનીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… દ્વે અસઙ્ખતાનીતિ? આમન્તા. દ્વે તાણાનિ…પે॰… અન્તરિકા વાતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    837. Patti asaṅkhatāti? Āmantā. Nibbānaṃ tāṇaṃ leṇaṃ saraṇaṃ parāyaṇaṃ accutaṃ amatanti? Na hevaṃ vattabbe…pe… patti asaṅkhatā, nibbānaṃ asaṅkhatanti? Āmantā. Dve asaṅkhatānīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… dve asaṅkhatānīti? Āmantā. Dve tāṇāni…pe… antarikā vāti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ૮૩૮. ચીવરસ્સ પત્તિ અસઙ્ખતાતિ? આમન્તા. નિબ્બાનં…પે॰… અમતન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… ચીવરસ્સ પત્તિ અસઙ્ખતા, નિબ્બાનં અસઙ્ખતન્તિ? આમન્તા. દ્વે અસઙ્ખતાનીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… દ્વે અસઙ્ખતાનીતિ? આમન્તા. દ્વે તાણાનિ…પે॰… અન્તરિકા વાતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… પિણ્ડપાતસ્સ…પે॰… સેનાસનસ્સ…પે॰… ગિલાનપચ્ચયભેસજ્જપરિક્ખારસ્સ પત્તિ અસઙ્ખતાતિ? આમન્તા. નિબ્બાનં…પે॰… અચ્ચુતં અમતન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… ગિલાનપચ્ચયભેસજ્જપરિક્ખારસ્સ પત્તિ અસઙ્ખતા, નિબ્બાનં અસઙ્ખતન્તિ? આમન્તા. દ્વે અસઙ્ખતાનીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… દ્વે અસઙ્ખતાનીતિ? આમન્તા. દ્વે તાણાનિ…પે॰… અન્તરિકા વાતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    838. Cīvarassa patti asaṅkhatāti? Āmantā. Nibbānaṃ…pe… amatanti? Na hevaṃ vattabbe…pe… cīvarassa patti asaṅkhatā, nibbānaṃ asaṅkhatanti? Āmantā. Dve asaṅkhatānīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… dve asaṅkhatānīti? Āmantā. Dve tāṇāni…pe… antarikā vāti? Na hevaṃ vattabbe…pe… piṇḍapātassa…pe… senāsanassa…pe… gilānapaccayabhesajjaparikkhārassa patti asaṅkhatāti? Āmantā. Nibbānaṃ…pe… accutaṃ amatanti? Na hevaṃ vattabbe…pe… gilānapaccayabhesajjaparikkhārassa patti asaṅkhatā, nibbānaṃ asaṅkhatanti? Āmantā. Dve asaṅkhatānīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… dve asaṅkhatānīti? Āmantā. Dve tāṇāni…pe… antarikā vāti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ચીવરસ્સ પત્તિ અસઙ્ખતા…પે॰… પિણ્ડપાતસ્સ…પે॰… સેનાસનસ્સ…પે॰… ગિલાનપચ્ચયભેસજ્જપરિક્ખારસ્સ પત્તિ અસઙ્ખતા, નિબ્બાનં અસઙ્ખતન્તિ? આમન્તા. પઞ્ચ અસઙ્ખતાનીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… પઞ્ચ અસઙ્ખતાનીતિ? આમન્તા. પઞ્ચ તાણાનિ…પે॰… અન્તરિકા વાતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Cīvarassa patti asaṅkhatā…pe… piṇḍapātassa…pe… senāsanassa…pe… gilānapaccayabhesajjaparikkhārassa patti asaṅkhatā, nibbānaṃ asaṅkhatanti? Āmantā. Pañca asaṅkhatānīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… pañca asaṅkhatānīti? Āmantā. Pañca tāṇāni…pe… antarikā vāti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ૮૩૯. પઠમસ્સ ઝાનસ્સ પત્તિ અસઙ્ખતા (એવં સબ્બં વિત્થારેતબ્બં) દુતિયસ્સ ઝાનસ્સ… તતિયસ્સ ઝાનસ્સ… ચતુત્થસ્સ ઝાનસ્સ… આકાસાનઞ્ચાયતનસ્સ… વિઞ્ઞાણઞ્ચાયતનસ્સ… આકિઞ્ચઞ્ઞાયતનસ્સ… નેવસઞ્ઞાનાસઞ્ઞાયતનસ્સ… સોતાપત્તિમગ્ગસ્સ… સોતાપત્તિફલસ્સ… સકદાગામિમગ્ગસ્સ… સકદાગામિફલસ્સ… અનાગામિમગ્ગસ્સ… અનાગામિફલસ્સ… અરહત્તમગ્ગસ્સ… અરહત્તફલસ્સ પત્તિ અસઙ્ખતાતિ? આમન્તા. નિબ્બાનં…પે॰… અચ્ચુતં અમતન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… અરહત્તફલસ્સ પત્તિ અસઙ્ખતા, નિબ્બાનં અસઙ્ખતન્તિ? આમન્તા . દ્વે અસઙ્ખતાનીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… દ્વે અસઙ્ખતાનીતિ? આમન્તા. દ્વે તાણાનિ…પે॰… અન્તરિકા વાતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    839. Paṭhamassa jhānassa patti asaṅkhatā (evaṃ sabbaṃ vitthāretabbaṃ) dutiyassa jhānassa… tatiyassa jhānassa… catutthassa jhānassa… ākāsānañcāyatanassa… viññāṇañcāyatanassa… ākiñcaññāyatanassa… nevasaññānāsaññāyatanassa… sotāpattimaggassa… sotāpattiphalassa… sakadāgāmimaggassa… sakadāgāmiphalassa… anāgāmimaggassa… anāgāmiphalassa… arahattamaggassa… arahattaphalassa patti asaṅkhatāti? Āmantā. Nibbānaṃ…pe… accutaṃ amatanti? Na hevaṃ vattabbe…pe… arahattaphalassa patti asaṅkhatā, nibbānaṃ asaṅkhatanti? Āmantā . Dve asaṅkhatānīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… dve asaṅkhatānīti? Āmantā. Dve tāṇāni…pe… antarikā vāti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    સોતાપત્તિમગ્ગસ્સ પત્તિ અસઙ્ખતા… સોતાપત્તિફલસ્સ પત્તિ અસઙ્ખતા… અરહત્તમગ્ગસ્સ પત્તિ અસઙ્ખતા… અરહત્તફલસ્સ પત્તિ અસઙ્ખતા… નિબ્બાનં અસઙ્ખતન્તિ? આમન્તા. નવ અસઙ્ખતાનીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… નવ અસઙ્ખતાનીતિ? આમન્તા. નવ તાણાનિ…પે॰… અન્તરિકા વાતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Sotāpattimaggassa patti asaṅkhatā… sotāpattiphalassa patti asaṅkhatā… arahattamaggassa patti asaṅkhatā… arahattaphalassa patti asaṅkhatā… nibbānaṃ asaṅkhatanti? Āmantā. Nava asaṅkhatānīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… nava asaṅkhatānīti? Āmantā. Nava tāṇāni…pe… antarikā vāti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ૮૪૦. ન વત્તબ્બં – પત્તિ અસઙ્ખતાતિ? આમન્તા. પત્તિ રૂપં … વેદના… સઞ્ઞા… સઙ્ખારા… વિઞ્ઞાણન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે. તેન હિ પત્તિ અસઙ્ખતાતિ.

    840. Na vattabbaṃ – patti asaṅkhatāti? Āmantā. Patti rūpaṃ … vedanā… saññā… saṅkhārā… viññāṇanti? Na hevaṃ vattabbe. Tena hi patti asaṅkhatāti.

    પત્તિકથા નિટ્ઠિતા.

    Pattikathā niṭṭhitā.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૪. પત્તિકથાવણ્ણના • 4. Pattikathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact