Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૪. પટ્ટિપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં

    4. Paṭṭipupphiyattheraapadānaṃ

    ૨૨.

    22.

    ‘‘યદા નિબ્બાયિ સમ્બુદ્ધો, મહેસી પદુમુત્તરો;

    ‘‘Yadā nibbāyi sambuddho, mahesī padumuttaro;

    સમાગમ્મ જના સબ્બે, સરીરં નીહરન્તિ તે.

    Samāgamma janā sabbe, sarīraṃ nīharanti te.

    ૨૩.

    23.

    ‘‘નીહરન્તે સરીરમ્હિ, વજ્જમાનાસુ ભેરિસુ;

    ‘‘Nīharante sarīramhi, vajjamānāsu bherisu;

    પસન્નચિત્તો સુમનો, પટ્ટિપુપ્ફં અપૂજયિં.

    Pasannacitto sumano, paṭṭipupphaṃ apūjayiṃ.

    ૨૪.

    24.

    ‘‘સતસહસ્સિતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિપૂજયિં;

    ‘‘Satasahassito kappe, yaṃ pupphamabhipūjayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, સરીરપૂજિતે ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, sarīrapūjite phalaṃ.

    ૨૫.

    25.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં, ભવા સબ્બે સમૂહતા;

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ, bhavā sabbe samūhatā;

    નાગોવ બન્ધનં છેત્વા, વિહરામિ અનાસવો.

    Nāgova bandhanaṃ chetvā, viharāmi anāsavo.

    ૨૬.

    26.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ, મમ બુદ્ધસ્સ 1 સન્તિકે;

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi, mama buddhassa 2 santike;

    તિસ્સો વિજ્જા અનુપ્પત્તા, કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    Tisso vijjā anuppattā, kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૨૭.

    27.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા પટ્ટિપુપ્ફિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā paṭṭipupphiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    પટ્ટિપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં ચતુત્થં.

    Paṭṭipupphiyattherassāpadānaṃ catutthaṃ.







    Footnotes:
    1. બુદ્ધસેટ્ઠસ્સ (સી॰)
    2. buddhaseṭṭhassa (sī.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact