Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    ૯. પટુપ્પન્નઞાણકથાવણ્ણના

    9. Paṭuppannañāṇakathāvaṇṇanā

    ૪૪૧-૪૪૨. વચનં નિસ્સાયાતિ અત્થતો આપન્નં વચનં, અનુજાનનવચનં વા નિસ્સાય. સન્તતિં સન્ધાયાતિ ભઙ્ગાનુપસ્સનાનં ભઙ્ગતો અનુપસ્સનાસન્તતિં સન્ધાયાતિ અધિપ્પાયો.

    441-442. Vacanaṃnissāyāti atthato āpannaṃ vacanaṃ, anujānanavacanaṃ vā nissāya. Santatiṃ sandhāyāti bhaṅgānupassanānaṃ bhaṅgato anupassanāsantatiṃ sandhāyāti adhippāyo.

    પટુપ્પન્નઞાણકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Paṭuppannañāṇakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૫૧) ૯. પટુપ્પન્નકથા • (51) 9. Paṭuppannakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૯. પટુપ્પન્નઞાણકથાવણ્ણના • 9. Paṭuppannañāṇakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૯. પટુપ્પન્નઞાણકથાવણ્ણના • 9. Paṭuppannañāṇakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact