Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૯. પટુપ્પન્નઞાણકથાવણ્ણના

    9. Paṭuppannañāṇakathāvaṇṇanā

    ૪૪૧-૪૪૨. ‘‘સબ્બસઙ્ખારેસુ અનિચ્ચતો દિટ્ઠેસૂ’’તિ વુત્તે યં દસ્સનભૂતં ઞાણં, તમ્પિ સઙ્ખારસભાવત્તા તથાદિટ્ઠં સિયાતિ અત્થતો આપજ્જતિ, એવંભૂતં વચનં સન્ધાયાહ ‘‘અત્થતો આપન્નં વચન’’ન્તિ. તં પન યસ્મા ‘‘તમ્પિ ઞાણં અનિચ્ચતો દિટ્ઠં હોતી’’તિ પટિજાનનવસેન પવત્તં, તસ્મા ‘‘અનુજાનનવચન’’ન્તિ વુત્તં. ભઙ્ગાનુપસ્સનાનં પબન્ધવસેન પવત્તમાનાનં.

    441-442. ‘‘Sabbasaṅkhāresu aniccato diṭṭhesū’’ti vutte yaṃ dassanabhūtaṃ ñāṇaṃ, tampi saṅkhārasabhāvattā tathādiṭṭhaṃ siyāti atthato āpajjati, evaṃbhūtaṃ vacanaṃ sandhāyāha ‘‘atthato āpannaṃ vacana’’nti. Taṃ pana yasmā ‘‘tampi ñāṇaṃ aniccato diṭṭhaṃ hotī’’ti paṭijānanavasena pavattaṃ, tasmā ‘‘anujānanavacana’’nti vuttaṃ. Bhaṅgānupassanānaṃ pabandhavasena pavattamānānaṃ.

    પટુપ્પન્નઞાણકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Paṭuppannañāṇakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૫૧) ૯. પટુપ્પન્નકથા • (51) 9. Paṭuppannakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૯. પટુપ્પન્નઞાણકથાવણ્ણના • 9. Paṭuppannañāṇakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૯. પટુપ્પન્નઞાણકથાવણ્ણના • 9. Paṭuppannañāṇakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact