Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    પવારણાભેદવણ્ણના

    Pavāraṇābhedavaṇṇanā

    ૨૧૨. દ્વેમા, ભિક્ખવે, પવારણાતિ એત્થ તાદિસે કિચ્ચે સતિ યત્થ કત્થચિ પવારેતું વટ્ટતિ. તેનેવ મહાવિહારે ભિક્ખૂ ચાતુદ્દસિયં પવારેત્વા પન્નરસિયં કાયસામગ્ગિં ઇદાનિપિ દેન્તિ. ચેતિયગિરિ મહાદસ્સનત્થમ્પિ અટ્ઠમિયં ગચ્છન્તિ, તમ્પિ ચાતુદ્દસિયં પવારેતુકામાનંયેવ હોતિ. ‘‘સત્તાહં અનાગતાય પવારણાય સકરણીયો પક્કમતિ, અનાપત્તીતિ વચનતો ઇદં આચિણ્ણ’’ન્તિ લિખિતં. ‘‘નો ચે અધિટ્ઠહેય્ય, આપત્તિ દુક્કટસ્સા’’તિ એકસ્સ વુત્તદુક્કટં, તસ્સેવ વુત્તં પુબ્બકિચ્ચઞ્ચ સઙ્ઘગણાનમ્પિ નેતબ્બં.

    212.Dvemā, bhikkhave, pavāraṇāti ettha tādise kicce sati yattha katthaci pavāretuṃ vaṭṭati. Teneva mahāvihāre bhikkhū cātuddasiyaṃ pavāretvā pannarasiyaṃ kāyasāmaggiṃ idānipi denti. Cetiyagiri mahādassanatthampi aṭṭhamiyaṃ gacchanti, tampi cātuddasiyaṃ pavāretukāmānaṃyeva hoti. ‘‘Sattāhaṃ anāgatāya pavāraṇāya sakaraṇīyo pakkamati, anāpattīti vacanato idaṃ āciṇṇa’’nti likhitaṃ. ‘‘No ce adhiṭṭhaheyya, āpatti dukkaṭassā’’ti ekassa vuttadukkaṭaṃ, tasseva vuttaṃ pubbakiccañca saṅghagaṇānampi netabbaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૧૨૧. પવારણાભેદા • 121. Pavāraṇābhedā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / પવારણાભેદકથા • Pavāraṇābhedakathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / પવારણાભેદકથાવણ્ણના • Pavāraṇābhedakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૧૨૧. પવારણાભેદકથા • 121. Pavāraṇābhedakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact