Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૧૦. ફગ્ગુનપઞ્હાસુત્તવણ્ણના

    10. Phaggunapañhāsuttavaṇṇanā

    ૮૩. દસમે છિન્નપપઞ્ચેતિ તણ્હાપપઞ્ચસ્સ છિન્નત્તા છિન્નપપઞ્ચે. છિન્નવટુમેતિ તણ્હાવટુમસ્સેવ છિન્નત્તા છિન્નવટુમે. કિં પુચ્છામીતિ પુચ્છતિ? અતિક્કન્તબુદ્ધેહિ પરિહરિતાનિ ચક્ખુસોતાદીનિ પુચ્છામીતિ પુચ્છતિ. અથ વા સચે મગ્ગે ભાવિતેપિ અનાગતે ચક્ખુસોતાદિવટ્ટં વડ્ઢેય્ય, તં પુચ્છામીતિ પુચ્છતીતિ.

    83. Dasame chinnapapañceti taṇhāpapañcassa chinnattā chinnapapañce. Chinnavaṭumeti taṇhāvaṭumasseva chinnattā chinnavaṭume. Kiṃ pucchāmīti pucchati? Atikkantabuddhehi pariharitāni cakkhusotādīni pucchāmīti pucchati. Atha vā sace magge bhāvitepi anāgate cakkhusotādivaṭṭaṃ vaḍḍheyya, taṃ pucchāmīti pucchatīti.

    ગિલાનવગ્ગો અટ્ઠમો.

    Gilānavaggo aṭṭhamo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧૦. ફગ્ગુનપઞ્હાસુત્તં • 10. Phaggunapañhāsuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧૦. ફગ્ગુનપઞ્હાસુત્તવણ્ણના • 10. Phaggunapañhāsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact