Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૧૦. ફગ્ગુનપઞ્હાસુત્તવણ્ણના

    10. Phaggunapañhāsuttavaṇṇanā

    ૮૩. તણ્હાય પહીનાય દિટ્ઠિમાનાપિ પહીના એવાતિ ‘‘તણ્હાપપઞ્ચસ્સ છિન્નત્તા છિન્નપપઞ્ચે’’તિ વુત્તં. દુતિયપદેપિ એસેવ નયો. ઇધ સત્તવોહારો ચક્ખાદીસુ વિજ્જમાનેસુ એવ હોતિ, તસ્મા પરિનિબ્બુતાનઞ્ચ વોહારો ચક્ખાદીસુ સન્નિસ્સયેનેવ, નાઞ્ઞથાતિ અતિક્કન્તબુદ્ધેહિ પરિહરિતાનિ ચક્ખુસોતાદીનિ પુચ્છામીતિ પુચ્છતિ ‘‘અત્થિ નુ ખો ભન્તે’’તિઆદિના. ચક્ખુસોતાદિવટ્ટં વટ્ટે પવત્તેય્ય.

    83. Taṇhāya pahīnāya diṭṭhimānāpi pahīnā evāti ‘‘taṇhāpapañcassa chinnattā chinnapapañce’’ti vuttaṃ. Dutiyapadepi eseva nayo. Idha sattavohāro cakkhādīsu vijjamānesu eva hoti, tasmā parinibbutānañca vohāro cakkhādīsu sannissayeneva, nāññathāti atikkantabuddhehi pariharitāni cakkhusotādīni pucchāmīti pucchati ‘‘atthi nu kho bhante’’tiādinā. Cakkhusotādivaṭṭaṃ vaṭṭe pavatteyya.

    ફગ્ગુનપઞ્હાસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Phaggunapañhāsuttavaṇṇanā niṭṭhitā.

    ગિલાનવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Gilānavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧૦. ફગ્ગુનપઞ્હાસુત્તં • 10. Phaggunapañhāsuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧૦. ફગ્ગુનપઞ્હાસુત્તવણ્ણના • 10. Phaggunapañhāsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact