Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૭. ફલદાયકત્થેરઅપદાનં

    7. Phaladāyakattheraapadānaṃ

    ૩૯.

    39.

    ‘‘પબ્બતે હિમવન્તમ્હિ, ખરાજિનધરો અહં;

    ‘‘Pabbate himavantamhi, kharājinadharo ahaṃ;

    ફુસ્સં જિનવરં દિસ્વા, ફલહત્થો ફલં અદં.

    Phussaṃ jinavaraṃ disvā, phalahattho phalaṃ adaṃ.

    ૪૦.

    40.

    ‘‘યમહં ફલમદાસિં, વિપ્પસન્નેન ચેતસા;

    ‘‘Yamahaṃ phalamadāsiṃ, vippasannena cetasā;

    ભવે નિબ્બત્તમાનમ્હિ, ફલં નિબ્બત્તતે મમ.

    Bhave nibbattamānamhi, phalaṃ nibbattate mama.

    ૪૧.

    41.

    ‘‘દ્વેનવુતે ઇતો કપ્પે, યં ફલં અદદિં અહં;

    ‘‘Dvenavute ito kappe, yaṃ phalaṃ adadiṃ ahaṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ફલદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, phaladānassidaṃ phalaṃ.

    ૪૨.

    42.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ફલદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā phaladāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    ફલદાયકત્થેરસ્સાપદાનં સત્તમં.

    Phaladāyakattherassāpadānaṃ sattamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૭. ફલદાયકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 7. Phaladāyakattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact