Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi |
૭. ફલદાયકત્થેરઅપદાનં
7. Phaladāyakattheraapadānaṃ
૭૫.
75.
‘‘અજ્ઝાયકો મન્તધરો, તિણ્ણં વેદાન પારગૂ;
‘‘Ajjhāyako mantadharo, tiṇṇaṃ vedāna pāragū;
હિમવન્તસ્સાવિદૂરે, વસામિ અસ્સમે અહં.
Himavantassāvidūre, vasāmi assame ahaṃ.
૭૬.
76.
‘‘અગ્ગિહુત્તઞ્ચ મે અત્થિ, પુણ્ડરીકફલાનિ ચ;
‘‘Aggihuttañca me atthi, puṇḍarīkaphalāni ca;
પુટકે નિક્ખિપિત્વાન, દુમગ્ગે લગ્ગિતં મયા.
Puṭake nikkhipitvāna, dumagge laggitaṃ mayā.
૭૭.
77.
‘‘પદુમુત્તરો લોકવિદૂ, આહુતીનં પટિગ્ગહો;
‘‘Padumuttaro lokavidū, āhutīnaṃ paṭiggaho;
મમુદ્ધરિતુકામો સો, ભિક્ખન્તો મમુપાગમિ.
Mamuddharitukāmo so, bhikkhanto mamupāgami.
૭૮.
78.
‘‘પસન્નચિત્તો સુમનો, ફલં બુદ્ધસ્સદાસહં;
‘‘Pasannacitto sumano, phalaṃ buddhassadāsahaṃ;
વિત્તિસઞ્જનનો મય્હં, દિટ્ઠધમ્મસુખાવહો.
Vittisañjanano mayhaṃ, diṭṭhadhammasukhāvaho.
૭૯.
79.
‘‘સુવણ્ણવણ્ણો સમ્બુદ્ધો, આહુતીનં પટિગ્ગહો;
‘‘Suvaṇṇavaṇṇo sambuddho, āhutīnaṃ paṭiggaho;
અન્તલિક્ખે ઠિતો સત્થા, ઇમં ગાથં અભાસથ.
Antalikkhe ṭhito satthā, imaṃ gāthaṃ abhāsatha.
૮૦.
80.
‘‘‘ઇમિના ફલદાનેન, ચેતનાપણિધીહિ ચ;
‘‘‘Iminā phaladānena, cetanāpaṇidhīhi ca;
કપ્પાનં સતસહસ્સં, દુગ્ગતિં નુપપજ્જસિ’.
Kappānaṃ satasahassaṃ, duggatiṃ nupapajjasi’.
૮૧.
81.
‘‘તેનેવ સુક્કમૂલેન, અનુભોત્વાન સમ્પદા;
‘‘Teneva sukkamūlena, anubhotvāna sampadā;
પત્તોમ્હિ અચલં ઠાનં, હિત્વા જયપરાજયં.
Pattomhi acalaṃ ṭhānaṃ, hitvā jayaparājayaṃ.
૮૨.
82.
‘‘ઇતો સત્તસતે કપ્પે, રાજા આસિં સુમઙ્ગલો;
‘‘Ito sattasate kappe, rājā āsiṃ sumaṅgalo;
સત્તરતનસમ્પન્નો ચક્કવત્તી મહબ્બલો.
Sattaratanasampanno cakkavattī mahabbalo.
૮૩.
83.
‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.
‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.
ઇત્થં સુદં આયસ્મા ફલદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.
Itthaṃ sudaṃ āyasmā phaladāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.
ફલદાયકત્થેરસ્સાપદાનં સત્તમં.
Phaladāyakattherassāpadānaṃ sattamaṃ.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૭. ફલદાયકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 7. Phaladāyakattheraapadānavaṇṇanā