Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૨. ફલદાયકત્થેરઅપદાનં

    2. Phaladāyakattheraapadānaṃ

    .

    5.

    ‘‘સિનેરુસમસન્તોસો , ધરણીસમ 1 સાદિસો;

    ‘‘Sinerusamasantoso , dharaṇīsama 2 sādiso;

    વુટ્ઠહિત્વા સમાધિમ્હા, ભિક્ખાય મમુપટ્ઠિતો.

    Vuṭṭhahitvā samādhimhā, bhikkhāya mamupaṭṭhito.

    .

    6.

    ‘‘હરીતકં 3 આમલકં, અમ્બજમ્બુવિભીતકં;

    ‘‘Harītakaṃ 4 āmalakaṃ, ambajambuvibhītakaṃ;

    કોલં ભલ્લાતકં બિલ્લં, ફારુસકફલાનિ ચ.

    Kolaṃ bhallātakaṃ billaṃ, phārusakaphalāni ca.

    .

    7.

    ‘‘સિદ્ધત્થસ્સ મહેસિસ્સ, સબ્બલોકાનુકમ્પિનો;

    ‘‘Siddhatthassa mahesissa, sabbalokānukampino;

    તઞ્ચ સબ્બં મયા દિન્નં, વિપ્પસન્નેન ચેતસા.

    Tañca sabbaṃ mayā dinnaṃ, vippasannena cetasā.

    .

    8.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં ફલં અદદિં તદા;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ phalaṃ adadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ફલદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, phaladānassidaṃ phalaṃ.

    .

    9.

    ‘‘સત્તપઞ્ઞાસિતો કપ્પે, એકજ્ઝો નામ ખત્તિયો;

    ‘‘Sattapaññāsito kappe, ekajjho nāma khattiyo;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    ૧૦.

    10.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ફલદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā phaladāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    ફલદાયકત્થેરસ્સાપદાનં દુતિયં.

    Phaladāyakattherassāpadānaṃ dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. ધરણીધર (સી॰ સ્યા॰)
    2. dharaṇīdhara (sī. syā.)
    3. હરીતકિં (સ્યા॰)
    4. harītakiṃ (syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦. પણ્ણદાયકત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10. Paṇṇadāyakattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact