Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૫. ફલદાયકત્થેરઅપદાનં

    5. Phaladāyakattheraapadānaṃ

    ૨૦.

    20.

    ‘‘ભાગીરથીનદીતીરે , અહોસિ અસ્સમો તદા;

    ‘‘Bhāgīrathīnadītīre , ahosi assamo tadā;

    તમહં અસ્સમં ગચ્છિં, ફલહત્થો અપેક્ખવા.

    Tamahaṃ assamaṃ gacchiṃ, phalahattho apekkhavā.

    ૨૧.

    21.

    ‘‘વિપસ્સિં તત્થ અદ્દક્ખિં, પીતરંસિંવ ભાણુમં;

    ‘‘Vipassiṃ tattha addakkhiṃ, pītaraṃsiṃva bhāṇumaṃ;

    યં મે અત્થિ ફલં સબ્બં, અદાસિં સત્થુનો અહં.

    Yaṃ me atthi phalaṃ sabbaṃ, adāsiṃ satthuno ahaṃ.

    ૨૨.

    22.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં ફલં અદદિં તદા;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ phalaṃ adadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ફલદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, phaladānassidaṃ phalaṃ.

    ૨૩.

    23.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ફલદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā phaladāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    ફલદાયકત્થેરસ્સાપદાનં પઞ્ચમં.

    Phaladāyakattherassāpadānaṃ pañcamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦. પદુમકેસરિયત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10. Padumakesariyattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact