Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૮. ફલકદાયકત્થેરઅપદાનં

    8. Phalakadāyakattheraapadānaṃ

    ૩૭.

    37.

    ‘‘યાનકારો પુરે આસિં, દારુકમ્મે સુસિક્ખિતો;

    ‘‘Yānakāro pure āsiṃ, dārukamme susikkhito;

    ચન્દનં ફલકં કત્વા, અદાસિં લોકબન્ધુનો.

    Candanaṃ phalakaṃ katvā, adāsiṃ lokabandhuno.

    ૩૮.

    38.

    ‘‘પભાસતિ ઇદં બ્યમ્હં, સુવણ્ણસ્સ સુનિમ્મિતં;

    ‘‘Pabhāsati idaṃ byamhaṃ, suvaṇṇassa sunimmitaṃ;

    હત્થિયાનં અસ્સયાનં, દિબ્બયાનં ઉપટ્ઠિતં.

    Hatthiyānaṃ assayānaṃ, dibbayānaṃ upaṭṭhitaṃ.

    ૩૯.

    39.

    ‘‘પાસાદા સિવિકા ચેવ, નિબ્બત્તન્તિ યદિચ્છકં;

    ‘‘Pāsādā sivikā ceva, nibbattanti yadicchakaṃ;

    અક્ખુબ્ભં 1 રતનં મય્હં, ફલકસ્સ ઇદં ફલં.

    Akkhubbhaṃ 2 ratanaṃ mayhaṃ, phalakassa idaṃ phalaṃ.

    ૪૦.

    40.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, ફલકં યમહં દદિં;

    ‘‘Ekanavutito kappe, phalakaṃ yamahaṃ dadiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ફલકસ્સ ઇદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, phalakassa idaṃ phalaṃ.

    ૪૧.

    41.

    ‘‘સત્તપઞ્ઞાસકપ્પમ્હિ, ચતુરો નિમ્મિતાવ્હયા;

    ‘‘Sattapaññāsakappamhi, caturo nimmitāvhayā;

    સત્તરતનસમ્પન્ના, ચક્કવત્તી મહબ્બલા.

    Sattaratanasampannā, cakkavattī mahabbalā.

    ૪૨.

    42.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ફલકદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā phalakadāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    ફલકદાયકત્થેરસ્સાપદાનં અટ્ઠમં.

    Phalakadāyakattherassāpadānaṃ aṭṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. અક્ખોભં (સી॰)
    2. akkhobhaṃ (sī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૮. ફલકદાયકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 8. Phalakadāyakattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact