Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૧૦. ફસ્સમૂલકસુત્તવણ્ણના

    10. Phassamūlakasuttavaṇṇanā

    ૨૫૮. સુખવેદનાય હિતં સુખવેદનિયં. સો પનેસ હિતભાવો પચ્ચયભાવેનાતિ આહ ‘‘સુખવેદનાય પચ્ચયભૂત’’ન્તિ. ઇમસ્મિમ્પિ સુત્તદ્વયેતિ ઇમસ્મિં નવમે દસમે ચ સુત્તેપિ. સમ્મસનચારવેદનાતિ સમ્મસનીયવેદના એવ કથિતા, ન લોકુત્તરાતિ અધિપ્પાયો.

    258. Sukhavedanāya hitaṃ sukhavedaniyaṃ. So panesa hitabhāvo paccayabhāvenāti āha ‘‘sukhavedanāya paccayabhūta’’nti. Imasmimpi suttadvayeti imasmiṃ navame dasame ca suttepi. Sammasanacāravedanāti sammasanīyavedanā eva kathitā, na lokuttarāti adhippāyo.

    ફસ્સમૂલકસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Phassamūlakasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.

    સગાથાવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Sagāthāvaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧૦. ફસ્સમૂલકસુત્તં • 10. Phassamūlakasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧૦. ફસ્સમૂલકસુત્તવણ્ણના • 10. Phassamūlakasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact