Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૮. પિહિતસુત્તવણ્ણના

    8. Pihitasuttavaṇṇanā

    ૬૮. પઞ્હોતિ ઞાતું ઇચ્છિતો અત્થો. પુચ્છિતોતિ સત્તમસુત્તે ગાથાય પુરિમદ્ધં પચ્છિમદ્ધં, પચ્છિમં પુરિમં કત્વા અટ્ઠમસુત્તે દેવતાય પુચ્છિતત્તા વુત્તં ‘‘હેટ્ઠુપરિયાયવસેન પુચ્છિતો’’તિ. પુચ્છાનુરૂપં વિસ્સજ્જનન્તિ અવુત્તમ્પિ સિદ્ધમેતન્તિ અનાહટં.

    68.Pañhoti ñātuṃ icchito attho. Pucchitoti sattamasutte gāthāya purimaddhaṃ pacchimaddhaṃ, pacchimaṃ purimaṃ katvā aṭṭhamasutte devatāya pucchitattā vuttaṃ ‘‘heṭṭhupariyāyavasena pucchito’’ti. Pucchānurūpaṃ vissajjananti avuttampi siddhametanti anāhaṭaṃ.

    પિહિતસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Pihitasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૮. પિહિતસુત્તં • 8. Pihitasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૭-૯. ઉડ્ડિતસુત્તાદિવણ્ણના • 7-9. Uḍḍitasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact