Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૮. પિલક્ખફલદાયકત્થેરઅપદાનં

    8. Pilakkhaphaladāyakattheraapadānaṃ

    ૪૦.

    40.

    ‘‘વનન્તરે બુદ્ધં દિસ્વા 1, અત્થદસ્સિં મહાયસં;

    ‘‘Vanantare buddhaṃ disvā 2, atthadassiṃ mahāyasaṃ;

    પસન્નચિત્તો સુમનો, પિલક્ખસ્સ 3 ફલં અદા.

    Pasannacitto sumano, pilakkhassa 4 phalaṃ adā.

    ૪૧.

    41.

    ‘‘અટ્ઠારસે કપ્પસતે, યં ફલં અદદિં તદા;

    ‘‘Aṭṭhārase kappasate, yaṃ phalaṃ adadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ફલદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, phaladānassidaṃ phalaṃ.

    ૪૨.

    42.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૪૩.

    43.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૪૪.

    44.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા પિલક્ખફલદાયકો થેરો ઇમા

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā pilakkhaphaladāyako thero imā

    ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Gāthāyo abhāsitthāti.

    પિલક્ખફલદાયકત્થેરસ્સાપદાનં અટ્ઠમં.

    Pilakkhaphaladāyakattherassāpadānaṃ aṭṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. વનન્તે બુદ્ધં દિસ્વાન (સી॰ પી॰)
    2. vanante buddhaṃ disvāna (sī. pī.)
    3. પિલક્ખુસ્સ (પી॰)
    4. pilakkhussa (pī.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact