Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૧૦. પિણ્ડપાતિકત્થેરઅપદાનં

    10. Piṇḍapātikattheraapadānaṃ

    ૩૭.

    37.

    ‘‘તિસ્સો નામાસિ સમ્બુદ્ધો, વિહાસિ વિપિને તદા;

    ‘‘Tisso nāmāsi sambuddho, vihāsi vipine tadā;

    તુસિતા હિ ઇધાગન્ત્વા, પિણ્ડપાતં અદાસહં.

    Tusitā hi idhāgantvā, piṇḍapātaṃ adāsahaṃ.

    ૩૮.

    38.

    ‘‘સમ્બુદ્ધમભિવાદેત્વા, તિસ્સં નામ મહાયસં;

    ‘‘Sambuddhamabhivādetvā, tissaṃ nāma mahāyasaṃ;

    સકં ચિત્તં પસાદેત્વા, તુસિતં અગમાસહં.

    Sakaṃ cittaṃ pasādetvā, tusitaṃ agamāsahaṃ.

    ૩૯.

    39.

    ‘‘દ્વેનવુતે ઇતો કપ્પે, યં દાનમદદિં તદા;

    ‘‘Dvenavute ito kappe, yaṃ dānamadadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, પિણ્ડપાતસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, piṇḍapātassidaṃ phalaṃ.

    ૪૦.

    40.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા પિણ્ડપાતિકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā piṇḍapātiko thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    પિણ્ડપાતિકત્થેરસ્સાપદાનં દસમં.

    Piṇḍapātikattherassāpadānaṃ dasamaṃ.

    સદ્દસઞ્ઞકવગ્ગો છત્તિંસતિમો.

    Saddasaññakavaggo chattiṃsatimo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    સદ્દસઞ્ઞી યવસિકો, કિંસુકોરણ્ડપુપ્ફિયો;

    Saddasaññī yavasiko, kiṃsukoraṇḍapupphiyo;

    આલમ્બનો અમ્બયાગુ, સુપુટી મઞ્ચદાયકો;

    Ālambano ambayāgu, supuṭī mañcadāyako;

    સરણં પિણ્ડપાતો ચ, ગાથા તાલીસમેવ ચ.

    Saraṇaṃ piṇḍapāto ca, gāthā tālīsameva ca.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦. પદુમકેસરિયત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10. Padumakesariyattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact