Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૧૦. પિયાલફલદાયકત્થેરઅપદાનં

    10. Piyālaphaladāyakattheraapadānaṃ

    ૧૦૪.

    104.

    ‘‘મિગલુદ્દો પુરે આસિં, વિપિને વિચરં તદા;

    ‘‘Migaluddo pure āsiṃ, vipine vicaraṃ tadā;

    અદ્દસં વિરજં બુદ્ધં, સબ્બધમ્માન પારગું.

    Addasaṃ virajaṃ buddhaṃ, sabbadhammāna pāraguṃ.

    ૧૦૫.

    105.

    ‘‘પિયાલફલમાદાય, બુદ્ધસેટ્ઠસ્સદાસહં;

    ‘‘Piyālaphalamādāya, buddhaseṭṭhassadāsahaṃ;

    પુઞ્ઞક્ખેત્તસ્સ વીરસ્સ, પસન્નો સેહિ પાણિભિ.

    Puññakkhettassa vīrassa, pasanno sehi pāṇibhi.

    ૧૦૬.

    106.

    ‘‘એકતિંસે ઇતો કપ્પે, યં ફલં અદદિં તદા;

    ‘‘Ekatiṃse ito kappe, yaṃ phalaṃ adadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ફલદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, phaladānassidaṃ phalaṃ.

    ૧૦૭.

    107.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૧૦૮.

    108.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૧૦૯.

    109.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા પિયાલફલદાયકો થેરો ઇમા

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā piyālaphaladāyako thero imā

    ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Gāthāyo abhāsitthāti.

    પિયાલફલદાયકત્થેરસ્સાપદાનં દસમં.

    Piyālaphaladāyakattherassāpadānaṃ dasamaṃ.

    કિઙ્કણિપુપ્ફવગ્ગો પઞ્ઞાસમો.

    Kiṅkaṇipupphavaggo paññāsamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    કિઙ્કણી પંસુકૂલઞ્ચ, કોરણ્ડમથ કિંસુકં;

    Kiṅkaṇī paṃsukūlañca, koraṇḍamatha kiṃsukaṃ;

    ઉપડ્ઢદુસ્સી ઘતદો, ઉદકં થૂપકારકો.

    Upaḍḍhadussī ghatado, udakaṃ thūpakārako.

    નળકારી ચ નવમો, પિયાલફલદાયકો;

    Naḷakārī ca navamo, piyālaphaladāyako;

    સતમેકઞ્ચ ગાથાનં, નવકઞ્ચ તદુત્તરિ.

    Satamekañca gāthānaṃ, navakañca taduttari.

    અથ વગ્ગુદ્દાનં –

    Atha vagguddānaṃ –

    મેત્તેય્યવગ્ગો ભદ્દાલિ, સકિંસમ્મજ્જકોપિ ચ;

    Metteyyavaggo bhaddāli, sakiṃsammajjakopi ca;

    એકવિહારી વિભીતકી, જગતી સાલપુપ્ફિયો.

    Ekavihārī vibhītakī, jagatī sālapupphiyo.

    નળાગારં પંસુકૂલં, કિઙ્કણિપુપ્ફિયો તથા;

    Naḷāgāraṃ paṃsukūlaṃ, kiṅkaṇipupphiyo tathā;

    અસીતિ દ્વે ચ ગાથાયો, ચતુદ્દસસતાનિ ચ.

    Asīti dve ca gāthāyo, catuddasasatāni ca.

    મેત્તેય્યવગ્ગદસકં.

    Metteyyavaggadasakaṃ.

    પઞ્ચમસતકં સમત્તં.

    Pañcamasatakaṃ samattaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact