Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૭. પિયાલપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં

    7. Piyālapupphiyattheraapadānaṃ

    ૨૭.

    27.

    ‘‘મિગલુદ્દો પુરે આસિં, અરઞ્ઞે કાનને અહં;

    ‘‘Migaluddo pure āsiṃ, araññe kānane ahaṃ;

    પિયાલં પુપ્ફિતં દિસ્વા, ગતમગ્ગે ખિપિં અહં.

    Piyālaṃ pupphitaṃ disvā, gatamagge khipiṃ ahaṃ.

    ૨૮.

    28.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિપૂજયિં;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ pupphamabhipūjayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૨૯.

    29.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા પિયાલપુપ્ફિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā piyālapupphiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    પિયાલપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં સત્તમં.

    Piyālapupphiyattherassāpadānaṃ sattamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦.ઉદકાસનદાયકત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10.Udakāsanadāyakattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact