Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૬. પોત્થકદાયકત્થેરઅપદાનં

    6. Potthakadāyakattheraapadānaṃ

    ૨૪.

    24.

    ‘‘સત્થારં ધમ્મમારબ્ભ, સઙ્ઘઞ્ચાપિ મહેસિનં;

    ‘‘Satthāraṃ dhammamārabbha, saṅghañcāpi mahesinaṃ;

    પોત્થદાનં મયા દિન્નં, દક્ખિણેય્યે અનુત્તરે.

    Potthadānaṃ mayā dinnaṃ, dakkhiṇeyye anuttare.

    ૨૫.

    25.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં કમ્મમકરિં તદા;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ kammamakariṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, પોત્થદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, potthadānassidaṃ phalaṃ.

    ૨૬.

    26.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા પોત્થકદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā potthakadāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    પોત્થકદાયકત્થેરસ્સાપદાનં છટ્ઠં.

    Potthakadāyakattherassāpadānaṃ chaṭṭhaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦. સુવણ્ણબિબ્બોહનિયત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10. Suvaṇṇabibbohaniyattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact