Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    ખન્ધકપુચ્છાવારવણ્ણના

    Khandhakapucchāvāravaṇṇanā

    પુચ્છાવિસ્સજ્જનાવણ્ણના

    Pucchāvissajjanāvaṇṇanā

    ૩૨૦. નિદાનં નામ કાલઞ્ચ નગરઞ્ચ દેસો ચ ભગવા ચ. વત્થુપુગ્ગલાદિ નિદ્દેસો. યાનિ તત્થ ઉપસમ્પદક્ખન્ધકે ‘‘ન, ભિક્ખવે, ઊનવીસતિવસ્સો પુગ્ગલો ઉપસમ્પાદેતબ્બો’’તિઆદિના નયેન ઉત્તમાનિ પદાનિ વુત્તાનીતિ સમ્બન્ધો. સા સા તસ્સ તસ્સ પદસ્સ આપત્તીતિ વુચ્ચતીતિ યા ‘‘ન, ભિક્ખવે, ઊનવીસતિવસ્સો પુગ્ગલો ઉપસમ્પાદેતબ્બો’’તિ પદેન પઞ્ઞત્તા આપત્તિ, સા તસ્સ પદસ્સાતિ અધિપ્પાયો. ચમ્મસંયુત્તેતિ ચમ્મક્ખન્ધકે.

    320.Nidānaṃ nāma kālañca nagarañca deso ca bhagavā ca. Vatthupuggalādi niddeso. Yāni tattha upasampadakkhandhake ‘‘na, bhikkhave, ūnavīsativasso puggalo upasampādetabbo’’tiādinā nayena uttamāni padāni vuttānīti sambandho. Sā sā tassa tassa padassa āpattīti vuccatīti yā ‘‘na, bhikkhave, ūnavīsativasso puggalo upasampādetabbo’’ti padena paññattā āpatti, sā tassa padassāti adhippāyo. Cammasaṃyutteti cammakkhandhake.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi / ખન્ધકપુચ્છાવારો • Khandhakapucchāvāro

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / પુચ્છાવિસ્સજ્જનાવણ્ણના • Pucchāvissajjanāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / પુચ્છાવિસ્સજ્જનાવણ્ણના • Pucchāvissajjanāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / પુચ્છાવિસ્સજ્જનાવણ્ણના • Pucchāvissajjanāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / પુચ્છાવિસ્સજ્જનાવણ્ણના • Pucchāvissajjanāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact