Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૨-૧૦. પુળવકસુત્તાદિવણ્ણના
2-10. Puḷavakasuttādivaṇṇanā
૨૩૯-૨૪૭. પુળવકસઞ્ઞાતિ પુળવં પુળવન્તિ ભાવેન્તસ્સ ઉપ્પન્નસઞ્ઞા. વિનીલકસઞ્ઞાદીસુપિ એસેવ નયો. વિનિચ્છયકથા પનેત્થ સદ્ધિં ભાવનાનયેન વિસુદ્ધિમગ્ગે (વિસુદ્ધિ॰ ૧.૧૦૨) વુત્તા. મેત્તાદયો તિકચતુક્કજ્ઝાનવસેન વેદિતબ્બા, ઉપેક્ખા ચતુત્થજ્ઝાનવસેનેવ.
239-247.Puḷavakasaññāti puḷavaṃ puḷavanti bhāventassa uppannasaññā. Vinīlakasaññādīsupi eseva nayo. Vinicchayakathā panettha saddhiṃ bhāvanānayena visuddhimagge (visuddhi. 1.102) vuttā. Mettādayo tikacatukkajjhānavasena veditabbā, upekkhā catutthajjhānavaseneva.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૨. પુળવકસુત્તં • 2. Puḷavakasuttaṃ
૩. વિનીલકસુત્તં • 3. Vinīlakasuttaṃ
૪. વિચ્છિદ્દકસુત્તં • 4. Vicchiddakasuttaṃ
૫. ઉદ્ધુમાતકસુત્તં • 5. Uddhumātakasuttaṃ
૬. મેત્તાસુત્તં • 6. Mettāsuttaṃ
૭. કરુણાસુત્તં • 7. Karuṇāsuttaṃ
૮. મુદિતાસુત્તં • 8. Muditāsuttaṃ
૯. ઉપેક્ખાસુત્તં • 9. Upekkhāsuttaṃ
૧૦. આનાપાનસુત્તં • 10. Ānāpānasuttaṃ