Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૧૦. પુલિનચઙ્કમિયત્થેરઅપદાનં

    10. Pulinacaṅkamiyattheraapadānaṃ

    ૯૦.

    90.

    ‘‘મિગલુદ્દો પુરે આસિં, અરઞ્ઞે કાનને અહં;

    ‘‘Migaluddo pure āsiṃ, araññe kānane ahaṃ;

    વાતમિગં ગવેસન્તો, ચઙ્કમં અદ્દસં અહં.

    Vātamigaṃ gavesanto, caṅkamaṃ addasaṃ ahaṃ.

    ૯૧.

    91.

    ‘‘ઉચ્છઙ્ગેન પુલિનં 1 ગય્હ, ચઙ્કમે ઓકિરિં અહં;

    ‘‘Ucchaṅgena pulinaṃ 2 gayha, caṅkame okiriṃ ahaṃ;

    પસન્નચિત્તો સુમનો, સુગતસ્સ સિરીમતો.

    Pasannacitto sumano, sugatassa sirīmato.

    ૯૨.

    92.

    ‘‘એકતિંસે ઇતો કપ્પે, પુલિનં ઓકિરિં અહં;

    ‘‘Ekatiṃse ito kappe, pulinaṃ okiriṃ ahaṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, પુલિનસ્સ ઇદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, pulinassa idaṃ phalaṃ.

    ૯૩.

    93.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૯૪.

    94.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૯૫.

    95.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા પુલિનચઙ્કમિયો થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā pulinacaṅkamiyo thero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    પુલિનચઙ્કમિયત્થેરસ્સાપદાનં દસમં.

    Pulinacaṅkamiyattherassāpadānaṃ dasamaṃ.

    નળમાલિવગ્ગો અટ્ઠચત્તાલીસમો.

    Naḷamālivaggo aṭṭhacattālīsamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    નળમાલી મણિદદો, ઉક્કાસતિકબીજની;

    Naḷamālī maṇidado, ukkāsatikabījanī;

    કુમ્માસો ચ કુસટ્ઠો ચ, ગિરિપુન્નાગિયોપિ ચ.

    Kummāso ca kusaṭṭho ca, giripunnāgiyopi ca.

    વલ્લિકારો પાનધિદો, અથો પુલિનચઙ્કમો;

    Vallikāro pānadhido, atho pulinacaṅkamo;

    ગાથાયો પઞ્ચનવુતિ, ગણિતાયો વિભાવિભિ.

    Gāthāyo pañcanavuti, gaṇitāyo vibhāvibhi.







    Footnotes:
    1. પુળિનં (સી॰ સ્યા॰ પી॰ ક॰)
    2. puḷinaṃ (sī. syā. pī. ka.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact