Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi |
૯. પુન્નાગપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં
9. Punnāgapupphiyattheraapadānaṃ
૪૬.
46.
‘‘કાનનં વનમોગય્હ, વસામિ લુદ્દકો અહં;
‘‘Kānanaṃ vanamogayha, vasāmi luddako ahaṃ;
પુન્નાગં પુપ્ફિતં દિસ્વા, બુદ્ધસેટ્ઠં અનુસ્સરિં.
Punnāgaṃ pupphitaṃ disvā, buddhaseṭṭhaṃ anussariṃ.
૪૭.
47.
‘‘તં પુપ્ફં ઓચિનિત્વાન, સુગન્ધં ગન્ધિતં સુભં;
‘‘Taṃ pupphaṃ ocinitvāna, sugandhaṃ gandhitaṃ subhaṃ;
થૂપં કરિત્વા પુલિને, બુદ્ધસ્સ અભિરોપયિં.
Thūpaṃ karitvā puline, buddhassa abhiropayiṃ.
૪૮.
48.
‘‘દ્વેનવુતે ઇતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિપૂજયિં;
‘‘Dvenavute ito kappe, yaṃ pupphamabhipūjayiṃ;
દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.
Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.
૪૯.
49.
‘‘એકમ્હિ નવુતે કપ્પે, એકો આસિં તમોનુદો;
‘‘Ekamhi navute kappe, eko āsiṃ tamonudo;
સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.
Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.
૫૦.
50.
‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.
‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.
ઇત્થં સુદં આયસ્મા પુન્નાગપુપ્ફિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.
Itthaṃ sudaṃ āyasmā punnāgapupphiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.
પુન્નાગપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં નવમં.
Punnāgapupphiyattherassāpadānaṃ navamaṃ.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૯. પુન્નાગપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 9. Punnāgapupphiyattheraapadānavaṇṇanā