Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરીગાથાપાળિ • Therīgāthāpāḷi

    ૩. પુણ્ણાથેરીગાથા

    3. Puṇṇātherīgāthā

    .

    3.

    ‘‘પુણ્ણે પૂરસ્સુ ધમ્મેહિ, ચન્દો પન્નરસેરિવ;

    ‘‘Puṇṇe pūrassu dhammehi, cando pannaraseriva;

    પરિપુણ્ણાય પઞ્ઞાય, તમોખન્ધં 1 પદાલયા’’તિ.

    Paripuṇṇāya paññāya, tamokhandhaṃ 2 padālayā’’ti.

    ઇત્થં સુદં પુણ્ણા થેરી ગાથં અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ puṇṇā therī gāthaṃ abhāsitthāti.







    Footnotes:
    1. તમોક્ખન્ધં (સી॰ સ્યા॰)
    2. tamokkhandhaṃ (sī. syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરીગાથા-અટ્ઠકથા • Therīgāthā-aṭṭhakathā / ૩. પુણ્ણાથેરીગાથાવણ્ણના • 3. Puṇṇātherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact