Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૯. પુપ્ફચ્છત્તિયત્થેરઅપદાનં

    9. Pupphacchattiyattheraapadānaṃ

    ૭૩.

    73.

    ‘‘સિદ્ધત્થસ્સ ભગવતો, લોકજેટ્ઠસ્સ તાદિનો;

    ‘‘Siddhatthassa bhagavato, lokajeṭṭhassa tādino;

    સચ્ચં પકાસયન્તસ્સ, નિબ્બાપેન્તસ્સ પાણિનો.

    Saccaṃ pakāsayantassa, nibbāpentassa pāṇino.

    ૭૪.

    74.

    ‘‘જલજં આહરિત્વાન, સતપત્તં મનોરમં;

    ‘‘Jalajaṃ āharitvāna, satapattaṃ manoramaṃ;

    પુપ્ફસ્સ છત્તં કત્વાન, બુદ્ધસ્સ અભિરોપયિં.

    Pupphassa chattaṃ katvāna, buddhassa abhiropayiṃ.

    ૭૫.

    75.

    ‘‘સિદ્ધત્થો ચ લોકવિદૂ, આહુતીનં પટિગ્ગહો;

    ‘‘Siddhattho ca lokavidū, āhutīnaṃ paṭiggaho;

    ભિક્ખુસઙ્ઘે ઠિતો સત્થા, ઇમં ગાથં અભાસથ.

    Bhikkhusaṅghe ṭhito satthā, imaṃ gāthaṃ abhāsatha.

    ૭૬.

    76.

    ‘‘‘યો મે ચિત્તં પસાદેત્વા, પુપ્ફચ્છત્તં અધારયિં;

    ‘‘‘Yo me cittaṃ pasādetvā, pupphacchattaṃ adhārayiṃ;

    તેન ચિત્તપ્પસાદેન, દુગ્ગતિં સો ન ગચ્છતિ’.

    Tena cittappasādena, duggatiṃ so na gacchati’.

    ૭૭.

    77.

    ‘‘ઇદં વત્વાન સમ્બુદ્ધો, સિદ્ધત્થો લોકનાયકો;

    ‘‘Idaṃ vatvāna sambuddho, siddhattho lokanāyako;

    ઉય્યોજેત્વાન પરિસં, વેહાસં નભમુગ્ગમિ.

    Uyyojetvāna parisaṃ, vehāsaṃ nabhamuggami.

    ૭૮.

    78.

    ‘‘વુટ્ઠિતે નરદેવમ્હિ, સેતચ્છત્તમ્પિ વુટ્ઠહિ;

    ‘‘Vuṭṭhite naradevamhi, setacchattampi vuṭṭhahi;

    પુરતો બુદ્ધસેટ્ઠસ્સ, ગચ્છતિ છત્તમુત્તમં.

    Purato buddhaseṭṭhassa, gacchati chattamuttamaṃ.

    ૭૯.

    79.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં છત્તં અભિરોપયિં;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ chattaṃ abhiropayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, પુપ્ફચ્છત્તસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, pupphacchattassidaṃ phalaṃ.

    ૮૦.

    80.

    ‘‘ચતુસત્તતિકપ્પમ્હિ, અટ્ઠ જલસિખા અહૂ;

    ‘‘Catusattatikappamhi, aṭṭha jalasikhā ahū;

    સત્તરતનસમ્પન્ના, ચક્કવત્તી મહબ્બલા.

    Sattaratanasampannā, cakkavattī mahabbalā.

    ૮૧.

    81.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા પુપ્ફચ્છત્તિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā pupphacchattiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    પુપ્ફચ્છત્તિયત્થેરસ્સાપદાનં નવમં.

    Pupphacchattiyattherassāpadānaṃ navamaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact