Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi |
૨. પુપ્ફધારકત્થેરઅપદાનં
2. Pupphadhārakattheraapadānaṃ
૬.
6.
‘‘વાકચીરધરો આસિં, અજિનુત્તરવાસનો;
‘‘Vākacīradharo āsiṃ, ajinuttaravāsano;
અભિઞ્ઞા પઞ્ચ નિબ્બત્તા, ચન્દસ્સ પરિમજ્જકો.
Abhiññā pañca nibbattā, candassa parimajjako.
૭.
7.
‘‘વિપસ્સિં લોકપજ્જોતં, દિસ્વા અભિગતં મમં;
‘‘Vipassiṃ lokapajjotaṃ, disvā abhigataṃ mamaṃ;
પારિચ્છત્તકપુપ્ફાનિ, ધારેસિં સત્થુનો અહં.
Pāricchattakapupphāni, dhāresiṃ satthuno ahaṃ.
૮.
8.
‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિપૂજયિં;
‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ pupphamabhipūjayiṃ;
દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ધારણાય ઇદં ફલં.
Duggatiṃ nābhijānāmi, dhāraṇāya idaṃ phalaṃ.
૯.
9.
‘‘સત્તાસીતિમ્હિતો કપ્પે, એકો આસિં મહીપતિ;
‘‘Sattāsītimhito kappe, eko āsiṃ mahīpati;
સમન્તધારણો નામ, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.
Samantadhāraṇo nāma, cakkavattī mahabbalo.
૧૦.
10.
‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.
‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.
ઇત્થં સુદં આયસ્મા પુપ્ફધારકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.
Itthaṃ sudaṃ āyasmā pupphadhārako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.
પુપ્ફધારકત્થેરસ્સાપદાનં દુતિયં.
Pupphadhārakattherassāpadānaṃ dutiyaṃ.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦. ચિતકપૂજકત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10. Citakapūjakattheraapadānādivaṇṇanā