Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૫. પુપ્ફાસનદાયકત્થેરઅપદાનં

    5. Pupphāsanadāyakattheraapadānaṃ

    ૨૦.

    20.

    ‘‘સુવણ્ણવણ્ણં સમ્બુદ્ધં, પીતરંસિંવ 1 ભાણુમં;

    ‘‘Suvaṇṇavaṇṇaṃ sambuddhaṃ, pītaraṃsiṃva 2 bhāṇumaṃ;

    અવિદૂરેન ગચ્છન્તં, સિદ્ધત્થં અપરાજિતં.

    Avidūrena gacchantaṃ, siddhatthaṃ aparājitaṃ.

    ૨૧.

    21.

    ‘‘તસ્સ પચ્ચુગ્ગમિત્વાન, પવેસેત્વાન અસ્સમં;

    ‘‘Tassa paccuggamitvāna, pavesetvāna assamaṃ;

    પુપ્ફાસનં મયા દિન્નં, વિપ્પસન્નેન ચેતસા.

    Pupphāsanaṃ mayā dinnaṃ, vippasannena cetasā.

    ૨૨.

    22.

    ‘‘અઞ્જલિં પગ્ગહેત્વાન, વેદજાતો તદા અહં;

    ‘‘Añjaliṃ paggahetvāna, vedajāto tadā ahaṃ;

    બુદ્ધે ચિત્તં પસાદેત્વા, તં કમ્મં પરિણામયિં.

    Buddhe cittaṃ pasādetvā, taṃ kammaṃ pariṇāmayiṃ.

    ૨૩.

    23.

    ‘‘યં મે અત્થિ કતં પુઞ્ઞં, સયમ્ભુમ્હપરાજિતે;

    ‘‘Yaṃ me atthi kataṃ puññaṃ, sayambhumhaparājite;

    સબ્બેન તેન કુસલેન, વિમલો હોમિ સાસને.

    Sabbena tena kusalena, vimalo homi sāsane.

    ૨૪.

    24.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, પુપ્ફાસનમદં તદા;

    ‘‘Catunnavutito kappe, pupphāsanamadaṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, પુપ્ફાસનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, pupphāsanassidaṃ phalaṃ.

    ૨૫.

    25.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા પુપ્ફાસનદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā pupphāsanadāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    પુપ્ફાસનદાયકત્થેરસ્સાપદાનં પઞ્ચમં.

    Pupphāsanadāyakattherassāpadānaṃ pañcamaṃ.







    Footnotes:
    1. સતરંસિંવ (સી॰ સ્યા॰)
    2. sataraṃsiṃva (sī. syā.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact