Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૮-૧૦. રજનીયસણ્ઠિતસુત્તાદિવણ્ણના

    8-10. Rajanīyasaṇṭhitasuttādivaṇṇanā

    ૭૦-૭૨. રજનીયેનાતિ રજનીયેન રાગુપ્પાદકેન. તેનાહ ‘‘રાગસ્સ પચ્ચયભાવેના’’તિ. રાહુલસંયુત્તે રાહુલત્થેરસ્સ પુચ્છાવસેન આગતા. ઇધ રાધત્થેરસ્સ સુરાધત્થેરસ્સ ચ પુચ્છાવસેન, પાળિ પન સબ્બત્થ સદિસા. તેનાહ ‘‘વુત્તનયેનેવ વેદિતબ્બાની’’તિ.

    70-72.Rajanīyenāti rajanīyena rāguppādakena. Tenāha ‘‘rāgassa paccayabhāvenā’’ti. Rāhulasaṃyutte rāhulattherassa pucchāvasena āgatā. Idha rādhattherassa surādhattherassa ca pucchāvasena, pāḷi pana sabbattha sadisā. Tenāha ‘‘vuttanayeneva veditabbānī’’ti.

    રજનીયસણ્ઠિતસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Rajanīyasaṇṭhitasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.

    અરહન્તવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Arahantavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૮. રજનીયસણ્ઠિતસુત્તં • 8. Rajanīyasaṇṭhitasuttaṃ
    ૯. રાધસુત્તં • 9. Rādhasuttaṃ
    ૧૦. સુરાધસુત્તં • 10. Surādhasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૮-૧૦. રજનીયસણ્ઠિતસુત્તાદિવણ્ણના • 8-10. Rajanīyasaṇṭhitasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact