Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    રાજાયતનકથાવણ્ણના

    Rājāyatanakathāvaṇṇanā

    . રાજાયતનં પાતલિ. ‘‘ચતુદ્દિસા આગન્ત્વા’’તિ પાઠસેસો. મુખવટ્ટિયં કિરસ્સ દિન્નાનં ચતુન્નમ્પિ લેખાપરિચ્છેદો અત્થિ, તે વાણિજા દેવતાય ગારવદસ્સનેન ભગવતો રૂપકાયદસ્સનેન પસન્નત્તા સરણં અગ્ગહેસું. દેવતાય ‘‘ભગવા રાજાયતનમૂલે પઠમાભિસમ્બુદ્ધો’’તિ વચનં સુત્વા સાવકસઙ્ઘાભાવં, અભિસમ્બુદ્ધધમ્મસબ્ભાવઞ્ચ જાનિંસૂતિ વેદિતબ્બં. જાનન્તીતિ બુદ્ધાતિ સમ્બન્ધો.

    6.Rājāyatanaṃ pātali. ‘‘Catuddisā āgantvā’’ti pāṭhaseso. Mukhavaṭṭiyaṃ kirassa dinnānaṃ catunnampi lekhāparicchedo atthi, te vāṇijā devatāya gāravadassanena bhagavato rūpakāyadassanena pasannattā saraṇaṃ aggahesuṃ. Devatāya ‘‘bhagavā rājāyatanamūle paṭhamābhisambuddho’’ti vacanaṃ sutvā sāvakasaṅghābhāvaṃ, abhisambuddhadhammasabbhāvañca jāniṃsūti veditabbaṃ. Jānantīti buddhāti sambandho.

    રાજાયતનકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Rājāyatanakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૪. રાજાયતનકથા • 4. Rājāyatanakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / રાજાયતનકથા • Rājāyatanakathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / રાજાયતનકથાવણ્ણના • Rājāyatanakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / રાજાયતનકથાવણ્ણના • Rājāyatanakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૪. રાજાયતનકથા • 4. Rājāyatanakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact