Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૫. રંસિસઞ્ઞકત્થેરઅપદાનં

    5. Raṃsisaññakattheraapadānaṃ

    ૨૧.

    21.

    ‘‘ઉદેન્તં સતરંસિંવ, પીતરંસિંવ 1 ભાણુમં;

    ‘‘Udentaṃ sataraṃsiṃva, pītaraṃsiṃva 2 bhāṇumaṃ;

    બ્યગ્ઘૂસભંવ પવરં, સુજાતં પબ્બતન્તરે.

    Byagghūsabhaṃva pavaraṃ, sujātaṃ pabbatantare.

    ૨૨.

    22.

    ‘‘બુદ્ધસ્સ આનુભાવો સો, જલતે પબ્બતન્તરે;

    ‘‘Buddhassa ānubhāvo so, jalate pabbatantare;

    રંસે 3 ચિત્તં પસાદેત્વા, કપ્પં સગ્ગમ્હિ મોદહં.

    Raṃse 4 cittaṃ pasādetvā, kappaṃ saggamhi modahaṃ.

    ૨૩.

    23.

    ‘‘અવસેસેસુ કપ્પેસુ, કુસલં ચરિતં મયા;

    ‘‘Avasesesu kappesu, kusalaṃ caritaṃ mayā;

    તેન ચિત્તપ્પસાદેન, બુદ્ધાનુસ્સતિયાપિ ચ.

    Tena cittappasādena, buddhānussatiyāpi ca.

    ૨૪.

    24.

    ‘‘તિંસકપ્પસહસ્સેતો, યં સઞ્ઞમલભિં તદા;

    ‘‘Tiṃsakappasahasseto, yaṃ saññamalabhiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધસઞ્ઞાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhasaññāyidaṃ phalaṃ.

    ૨૫.

    25.

    ‘‘સત્તપઞ્ઞાસકપ્પમ્હિ, એકો આસિં જનાધિપો;

    ‘‘Sattapaññāsakappamhi, eko āsiṃ janādhipo;

    સુજાતો નામ નામેન, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sujāto nāma nāmena, cakkavattī mahabbalo.

    ૨૬.

    26.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા રંસિસઞ્ઞકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā raṃsisaññako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    રંસિસઞ્ઞકત્થેરસ્સાપદાનં પઞ્ચમં.

    Raṃsisaññakattherassāpadānaṃ pañcamaṃ.







    Footnotes:
    1. સિતરંસિં વ (સી॰ સ્યા॰)
    2. sitaraṃsiṃ va (sī. syā.)
    3. રંસ્યા (?)
    4. raṃsyā (?)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact