Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૩. રત્તિપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં

    3. Rattipupphiyattheraapadānaṃ

    ૧૩.

    13.

    ‘‘મિગલુદ્દો પુરે આસિં, અરઞ્ઞે કાનને અહં;

    ‘‘Migaluddo pure āsiṃ, araññe kānane ahaṃ;

    વિપસ્સિં અદ્દસં બુદ્ધં, દેવદેવં નરાસભં.

    Vipassiṃ addasaṃ buddhaṃ, devadevaṃ narāsabhaṃ.

    ૧૪.

    14.

    ‘‘રત્તિકં પુપ્ફિતં દિસ્વા, કુટજં ધરણીરુહં;

    ‘‘Rattikaṃ pupphitaṃ disvā, kuṭajaṃ dharaṇīruhaṃ;

    સમૂલં પગ્ગહેત્વાન, ઉપનેસિં મહેસિનો.

    Samūlaṃ paggahetvāna, upanesiṃ mahesino.

    ૧૫.

    15.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિરોપયિં;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ pupphamabhiropayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, પુપ્ફદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, pupphadānassidaṃ phalaṃ.

    ૧૬.

    16.

    ‘‘ઇતો ચ અટ્ઠમે કપ્પે, સુપ્પસન્નસનામકો;

    ‘‘Ito ca aṭṭhame kappe, suppasannasanāmako;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, રાજાહોસિં મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, rājāhosiṃ mahabbalo.

    ૧૭.

    17.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા રત્તિપુપ્ફિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā rattipupphiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    રત્તિપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં તતિયં.

    Rattipupphiyattherassāpadānaṃ tatiyaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૩. રત્તિપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 3. Rattipupphiyattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact