Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૧૦. રેણુપૂજકત્થેરઅપદાનં

    10. Reṇupūjakattheraapadānaṃ

    ૬૨.

    62.

    ‘‘સુવણ્ણવણ્ણં સમ્બુદ્ધં, સતરંસિંવ ભાણુમં;

    ‘‘Suvaṇṇavaṇṇaṃ sambuddhaṃ, sataraṃsiṃva bhāṇumaṃ;

    ઓભાસેન્તં દિસા સબ્બા, ઉળુરાજંવ પૂરિતં.

    Obhāsentaṃ disā sabbā, uḷurājaṃva pūritaṃ.

    ૬૩.

    63.

    ‘‘પુરક્ખતં સાવકેહિ, સાગરેહેવ મેદનિં;

    ‘‘Purakkhataṃ sāvakehi, sāgareheva medaniṃ;

    નાગં પગ્ગય્હ રેણૂહિ, વિપસ્સિસ્સાભિરોપયિં.

    Nāgaṃ paggayha reṇūhi, vipassissābhiropayiṃ.

    ૬૪.

    64.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં રેણુમભિરોપયિં;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ reṇumabhiropayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૬૫.

    65.

    ‘‘પણ્ણતાલીસિતો કપ્પે, રેણુ નામાસિ ખત્તિયો;

    ‘‘Paṇṇatālīsito kappe, reṇu nāmāsi khattiyo;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    ૬૬.

    66.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા રેણુપૂજકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā reṇupūjako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    રેણુપૂજકત્થેરસ્સાપદાનં દસમં.

    Reṇupūjakattherassāpadānaṃ dasamaṃ.

    ભિક્ખદાયિવગ્ગો એકાદસમો.

    Bhikkhadāyivaggo ekādasamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    ભિક્ખદાયી ઞાણસઞ્ઞી, હત્થિયો પદપૂજકો;

    Bhikkhadāyī ñāṇasaññī, hatthiyo padapūjako;

    મુટ્ઠિપુપ્ફી ઉદકદો, નળમાલિ ઉપટ્ઠકો;

    Muṭṭhipupphī udakado, naḷamāli upaṭṭhako;

    બિળાલિદાયી રેણુ ચ, ગાથાયો છ ચ સટ્ઠિ ચ.

    Biḷālidāyī reṇu ca, gāthāyo cha ca saṭṭhi ca.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧૦. રેણુપૂજકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 10. Reṇupūjakattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact