Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā

    રોજમલ્લાદિવત્થુકથાવણ્ણના

    Rojamallādivatthukathāvaṇṇanā

    ૩૦૧. બહુકતો બુદ્ધે વાતિ બુદ્ધે કતબહુમાનોતિ અત્થો. સો ખો અહં, ભન્તે આનન્દ, ઞાતીનં દણ્ડભયતજ્જિતો અહોસિન્તિ સેસો. એવઞ્હિ સતિ ‘‘એવાહ’’ન્તિ પુન અહં-ગહણં યુજ્જતિ. વિવરીતિ ‘‘વિવરતૂ’’તિ ચિન્તામત્તેન વિવરિ, ન ઉટ્ઠાય હત્થેન.

    301.Bahukato buddhe vāti buddhe katabahumānoti attho. So kho ahaṃ, bhante ānanda, ñātīnaṃ daṇḍabhayatajjito ahosinti seso. Evañhi sati ‘‘evāha’’nti puna ahaṃ-gahaṇaṃ yujjati. Vivarīti ‘‘vivaratū’’ti cintāmattena vivari, na uṭṭhāya hatthena.

    ૩૦૩. અઞ્ઞતરોતિ સુભદ્દો વુડ્ઢપબ્બજિતો. દ્વે દારકાતિ સામણેરભૂમિયં ઠિતા દ્વે પુત્તા. નાળિયાવાપકેનાતિ નાળિયા ચેવ થવિકાય ચ. સંહરથ ઇમેહિ ભાજનેહિ તણ્ડુલાદીનિ સઙ્કડ્ઢથાતિ અત્થો. ભુસાગારેતિ પલાલમયે અગારે, પલાલપુઞ્જં અબ્ભન્તરતો પલાલં સઙ્કડ્ઢિત્વા અગારં કતં હોતિ, તત્થાતિ અત્થો.

    303.Aññataroti subhaddo vuḍḍhapabbajito. Dve dārakāti sāmaṇerabhūmiyaṃ ṭhitā dve puttā. Nāḷiyāvāpakenāti nāḷiyā ceva thavikāya ca. Saṃharatha imehi bhājanehi taṇḍulādīni saṅkaḍḍhathāti attho. Bhusāgāreti palālamaye agāre, palālapuñjaṃ abbhantarato palālaṃ saṅkaḍḍhitvā agāraṃ kataṃ hoti, tatthāti attho.

    રોજમલ્લાદિવત્થુકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Rojamallādivatthukathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi
    ૧૮૩. રોજમલ્લવત્થુ • 183. Rojamallavatthu
    ૧૮૪. વુડ્ઢપબ્બજિતવત્થુ • 184. Vuḍḍhapabbajitavatthu

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / રોજમલ્લાદિવત્થુકથા • Rojamallādivatthukathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā
    રોજમલ્લવત્થુકથાવણ્ણના • Rojamallavatthukathāvaṇṇanā
    વુડ્ઢપબ્બજિતવત્થુકથાવણ્ણના • Vuḍḍhapabbajitavatthukathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૧૮૩. રોજમલ્લાદિવત્થુકથા • 183. Rojamallādivatthukathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact