Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    277. ரோமகஜாதகங் (3-3-7)

    277. Romakajātakaṃ (3-3-7)

    79.

    79.

    வஸ்ஸானி பஞ்ஞாஸ ஸமாதி⁴கானி, வஸிம்ஹ ஸேலஸ்ஸ கு³ஹாய ரோமக;

    Vassāni paññāsa samādhikāni, vasimha selassa guhāya romaka;

    அஸங்கமானா அபி⁴னிப்³பு³தத்தா 1, ஹத்த²த்த 2 மாயந்தி மமண்ட³ஜா புரே.

    Asaṅkamānā abhinibbutattā 3, hatthatta 4 māyanti mamaṇḍajā pure.

    80.

    80.

    தே தா³னி வக்கங்க³ கிமத்த²முஸ்ஸுகா, ப⁴ஜந்தி அஞ்ஞங் கி³ரிகந்த³ரங் தி³ஜா;

    Te dāni vakkaṅga kimatthamussukā, bhajanti aññaṃ girikandaraṃ dijā;

    ந நூன மஞ்ஞந்தி மமங் யதா² புரே, சிரப்பவுத்தா² அத² வா ந தே இமே.

    Na nūna maññanti mamaṃ yathā pure, cirappavutthā atha vā na te ime.

    81.

    81.

    ஜானாம தங் ந மயங் ஸம்பமூள்ஹா 5, ஸோயேவ த்வங் தே மயமஸ்ம நாஞ்ஞே;

    Jānāma taṃ na mayaṃ sampamūḷhā 6, soyeva tvaṃ te mayamasma nāññe;

    சித்தஞ்ச தே அஸ்மிங் ஜனே பது³ட்ட²ங், ஆஜீவிகா 7 தேன தமுத்தஸாமாதி.

    Cittañca te asmiṃ jane paduṭṭhaṃ, ājīvikā 8 tena tamuttasāmāti.

    ரோமகஜாதகங் ஸத்தமங்.

    Romakajātakaṃ sattamaṃ.







    Footnotes:
    1. அபி⁴னிப்³பு³தசித்தா (ஸ்யா॰ க॰)
    2. ஹத்த²த்த² (ஸ்யா॰)
    3. abhinibbutacittā (syā. ka.)
    4. hatthattha (syā.)
    5. ந மய’மஸ்ம மூள்ஹா (ஸீ॰ பீ॰)
    6. na maya’masma mūḷhā (sī. pī.)
    7. ஆஜீவக (ஸீ॰ ஸ்யா॰), ஆஜீவிக (பீ॰)
    8. ājīvaka (sī. syā.), ājīvika (pī.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [277] 7. ரோமகஜாதகவண்ணனா • [277] 7. Romakajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact