Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā |
૭. રૂપધાતુયાઆયતનકથાવણ્ણના
7. Rūpadhātuyāāyatanakathāvaṇṇanā
૫૧૯. ઘાનનિમિત્તાનિપીતિ ઇદં ઘાનાદિનિમિત્તાનિપીતિ વત્તબ્બં. નિમિત્તન્તિ ઘાનાદીનં ઓકાસભાવેન ઉપલક્ખિતં તથાવિધસણ્ઠાનં રૂપસમુદાયમાહ.
519. Ghānanimittānipīti idaṃ ghānādinimittānipīti vattabbaṃ. Nimittanti ghānādīnaṃ okāsabhāvena upalakkhitaṃ tathāvidhasaṇṭhānaṃ rūpasamudāyamāha.
રૂપધાતુયાઆયતનકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Rūpadhātuyāāyatanakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૭૯) ૭. રૂપધાતુયાઆયતનકથા • (79) 7. Rūpadhātuyāāyatanakathā
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૭. રૂપધાતુયા આયતનકથાવણ્ણના • 7. Rūpadhātuyā āyatanakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૭. રૂપધાતુયાઆયતનકથાવણ્ણના • 7. Rūpadhātuyāāyatanakathāvaṇṇanā