Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā

    ૯. રૂપં રૂપાવચરારૂપાવચરન્તિકથાવણ્ણના

    9. Rūpaṃ rūpāvacarārūpāvacarantikathāvaṇṇanā

    ૭૬૮-૭૭૦. ઇદાનિ રૂપં રૂપાવચરારૂપાવચરન્તિકથા નામ હોતિ. તત્થ યં કામાવચરકમ્મસ્સ કતત્તા રૂપં, તં યસ્મા કામાવચરં, તસ્મા રૂપાવચરારૂપાવચરકમ્માનમ્પિ કતત્તા રૂપેન રૂપાવચરારૂપાવચરેન ભવિતબ્બન્તિ યેસં લદ્ધિ, સેય્યથાપિ અન્ધકાનં; તે સન્ધાય અત્થિ રૂપં રૂપાવચરારૂપાવચરન્તિ પુચ્છા સકવાદિસ્સ, પટિઞ્ઞા ઇતરસ્સ. સેસમેત્થ હેટ્ઠા વુત્તનયમેવાતિ.

    768-770. Idāni rūpaṃ rūpāvacarārūpāvacarantikathā nāma hoti. Tattha yaṃ kāmāvacarakammassa katattā rūpaṃ, taṃ yasmā kāmāvacaraṃ, tasmā rūpāvacarārūpāvacarakammānampi katattā rūpena rūpāvacarārūpāvacarena bhavitabbanti yesaṃ laddhi, seyyathāpi andhakānaṃ; te sandhāya atthi rūpaṃ rūpāvacarārūpāvacaranti pucchā sakavādissa, paṭiññā itarassa. Sesamettha heṭṭhā vuttanayamevāti.

    રૂપં રૂપાવચરારૂપાવચરન્તિકથાવણ્ણના.

    Rūpaṃ rūpāvacarārūpāvacarantikathāvaṇṇanā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૬૪) ૯. રૂપં રૂપાવચરારૂપાવચરન્તિકથા • (164) 9. Rūpaṃ rūpāvacarārūpāvacarantikathā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૯. રૂપંરૂપાવચરારૂપાવચરન્તિકથાવણ્ણના • 9. Rūpaṃrūpāvacarārūpāvacarantikathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact