Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    ૯. રૂપંકમ્મન્તિકથાવણ્ણના

    9. Rūpaṃkammantikathāvaṇṇanā

    ૫૨૭-૫૩૭. પકપ્પયમાનાતિ આયૂહમાના, સમ્પયુત્તેસુ અધિકં બ્યાપારં કુરુમાનાતિ અત્થો. પુરિમવારેતિ ‘‘યંકિઞ્ચિ અકુસલેન ચિત્તેન સમુટ્ઠિતં રૂપં, સબ્બં તં અકુસલ’’ન્તિ ઇમં પઞ્હં વદતિ.

    527-537. Pakappayamānāti āyūhamānā, sampayuttesu adhikaṃ byāpāraṃ kurumānāti attho. Purimavāreti ‘‘yaṃkiñci akusalena cittena samuṭṭhitaṃ rūpaṃ, sabbaṃ taṃ akusala’’nti imaṃ pañhaṃ vadati.

    રૂપંકમ્મન્તિકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Rūpaṃkammantikathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૮૧) ૯. રૂપં કમ્મન્તિકથા • (81) 9. Rūpaṃ kammantikathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૯. રૂપં કમ્મન્તિકથાવણ્ણના • 9. Rūpaṃ kammantikathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૯. રૂપંકમ્મન્તિકથાવણ્ણના • 9. Rūpaṃkammantikathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact