Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā |
૯. રૂપંકમ્મન્તિકથાવણ્ણના
9. Rūpaṃkammantikathāvaṇṇanā
૫૨૭-૫૩૭. પકપ્પયમાનાતિ પકારેહિ કપ્પયમાના અત્તનો સમ્પયુત્તાનઞ્ચ કિચ્ચં સમત્થયમાના. તેનાહ ‘‘સમ્પયુત્તેસુ અધિકં બ્યાપારં કુરુમાના’’તિ.
527-537. Pakappayamānāti pakārehi kappayamānā attano sampayuttānañca kiccaṃ samatthayamānā. Tenāha ‘‘sampayuttesu adhikaṃ byāpāraṃ kurumānā’’ti.
રૂપંકમ્મન્તિકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Rūpaṃkammantikathāvaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૮૧) ૯. રૂપં કમ્મન્તિકથા • (81) 9. Rūpaṃ kammantikathā
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૯. રૂપં કમ્મન્તિકથાવણ્ણના • 9. Rūpaṃ kammantikathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૯. રૂપંકમ્મન્તિકથાવણ્ણના • 9. Rūpaṃkammantikathāvaṇṇanā