Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    ૯. રૂપંરૂપાવચરારૂપાવચરન્તિકથાવણ્ણના

    9. Rūpaṃrūpāvacarārūpāvacarantikathāvaṇṇanā

    ૭૬૮-૭૭૦. રૂપંરૂપાવચરારૂપાવચરન્તિકથાયં હેટ્ઠાતિ ચુદ્દસમવગ્ગે આગતપરિયાપન્નકથાયં (કથા॰ અટ્ઠ॰ ૭૦૩-૭૦૫). ‘‘સમાપત્તેસિય’’ન્તિઆદિ વુત્તનયમેવ. યઞ્ચેત્થ ‘‘અત્થિ રૂપં અરૂપાવચર’’ન્તિ અરૂપાવચરકમ્મસ્સ કતત્તા રૂપં વુત્તં, તત્થ ચ યં વત્તબ્બં, તં અટ્ઠમવગ્ગે અરૂપેરૂપકથાયં (કથા॰ અટ્ઠ॰ ૫૨૪-૫૨૬) વુત્તનયમેવાતિ.

    768-770. Rūpaṃrūpāvacarārūpāvacarantikathāyaṃ heṭṭhāti cuddasamavagge āgatapariyāpannakathāyaṃ (kathā. aṭṭha. 703-705). ‘‘Samāpattesiya’’ntiādi vuttanayameva. Yañcettha ‘‘atthi rūpaṃ arūpāvacara’’nti arūpāvacarakammassa katattā rūpaṃ vuttaṃ, tattha ca yaṃ vattabbaṃ, taṃ aṭṭhamavagge arūperūpakathāyaṃ (kathā. aṭṭha. 524-526) vuttanayamevāti.

    રૂપંરૂપાવચરારૂપાવચરન્તિકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Rūpaṃrūpāvacarārūpāvacarantikathāvaṇṇanā niṭṭhitā.

    સોળસમવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Soḷasamavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૬૪) ૯. રૂપં રૂપાવચરારૂપાવચરન્તિકથા • (164) 9. Rūpaṃ rūpāvacarārūpāvacarantikathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૯. રૂપં રૂપાવચરારૂપાવચરન્તિકથાવણ્ણના • 9. Rūpaṃ rūpāvacarārūpāvacarantikathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact