Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૫. સબ્બઅનિચ્ચવગ્ગવણ્ણના

    5. Sabbaaniccavaggavaṇṇanā

    ૪૩-૫૨. ઞાતપરિઞ્ઞા આગતા વિસયવસેન તબ્બિસયસ્સ ધમ્મસ્સ જોતિતત્તા. ઇતરા દ્વે તીરણપહાનપરિઞ્ઞાપિ આગતા એવાતિ વેદિતબ્બા, તાસં અભિઞ્ઞેય્યધમ્મવિસયત્તા ઞાણસ્સ ચ તીરણપહાનપરિઞ્ઞાસમ્ભવતો. પરિઞ્ઞેય્યપદે તીરણપરિઞ્ઞાવ આગતા, પહાતબ્બપદે પહાનપરિઞ્ઞાવ આગતાતિ યોજના. ઇતરાપિ દ્વે ગહિતાયેવ તાહિ વિના અત્થસિદ્ધિયા અભાવતો. પચ્ચક્ખં કાતબ્બં આરમ્મણતો અસમ્મોહતો પટિવિજ્ઝનેન. અવુત્તાપિ ગહિતાયેવ પરિજાનનસ્સ યાવદેવ પહાનત્થત્તા. એકસભાવેન વિનાભાવો અનેકગ્ગટ્ઠો. ઉપસટ્ઠરોગેન વિય અન્તો એવ અભિહતસબ્બતા ઉપહતટ્ઠો.

    43-52.Ñātapariññā āgatā visayavasena tabbisayassa dhammassa jotitattā. Itarā dve tīraṇapahānapariññāpi āgatā evāti veditabbā, tāsaṃ abhiññeyyadhammavisayattā ñāṇassa ca tīraṇapahānapariññāsambhavato. Pariññeyyapade tīraṇapariññāva āgatā, pahātabbapade pahānapariññāva āgatāti yojanā. Itarāpi dve gahitāyeva tāhi vinā atthasiddhiyā abhāvato. Paccakkhaṃ kātabbaṃ ārammaṇato asammohato paṭivijjhanena. Avuttāpi gahitāyeva parijānanassa yāvadeva pahānatthattā. Ekasabhāvena vinābhāvo anekaggaṭṭho. Upasaṭṭharogena viya anto eva abhihatasabbatā upahataṭṭho.

    સબ્બઅનિચ્ચવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Sabbaaniccavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.

    પઠમો પણ્ણાસકો.

    Paṭhamo paṇṇāsako.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૧-૯. અનિચ્ચાદિસુત્તનવકં • 1-9. Aniccādisuttanavakaṃ
    ૧૦. ઉપસ્સટ્ઠસુત્તં • 10. Upassaṭṭhasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૫. સબ્બઅનિચ્ચવગ્ગવણ્ણના • 5. Sabbaaniccavaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact