Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi

    ૨૧. એકવીસતિમવગ્ગો

    21. Ekavīsatimavaggo

    (૨૦૫) ૬. સબ્બદિસાકથા

    (205) 6. Sabbadisākathā

    ૮૮૬. સબ્બા દિસા બુદ્ધા તિટ્ઠન્તીતિ? આમન્તા. પુરત્થિમાય દિસાય બુદ્ધો તિટ્ઠતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… પુરત્થિમાય દિસાય બુદ્ધો તિટ્ઠતીતિ? આમન્તા. કિન્નામો સો ભગવા, કિંજચ્ચો, કિંગોત્તો, કિન્નામા તસ્સ ભગવતો માતાપિતરો, કિન્નામં તસ્સ ભગવતો સાવકયુગં, કોનામો તસ્સ ભગવતો ઉપટ્ઠાકો, કીદિસં ચીવરં ધારેતિ, કીદિસં પત્તં ધારેતિ, કતરસ્મિં ગામે વા નિગમે વા નગરે વા રટ્ઠે વા જનપદે વાતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    886. Sabbā disā buddhā tiṭṭhantīti? Āmantā. Puratthimāya disāya buddho tiṭṭhatīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… puratthimāya disāya buddho tiṭṭhatīti? Āmantā. Kinnāmo so bhagavā, kiṃjacco, kiṃgotto, kinnāmā tassa bhagavato mātāpitaro, kinnāmaṃ tassa bhagavato sāvakayugaṃ, konāmo tassa bhagavato upaṭṭhāko, kīdisaṃ cīvaraṃ dhāreti, kīdisaṃ pattaṃ dhāreti, katarasmiṃ gāme vā nigame vā nagare vā raṭṭhe vā janapade vāti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    દક્ખિણાય દિસાય…પે॰… પચ્છિમાય દિસાય…પે॰… ઉત્તરાય દિસાય…પે॰… હેટ્ઠિમાય દિસાય બુદ્ધો તિટ્ઠતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… હેટ્ઠિમાય દિસાય બુદ્ધો તિટ્ઠતીતિ? આમન્તા. કિન્નામો સો ભગવા…પે॰… જનપદે વાતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Dakkhiṇāya disāya…pe… pacchimāya disāya…pe… uttarāya disāya…pe… heṭṭhimāya disāya buddho tiṭṭhatīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… heṭṭhimāya disāya buddho tiṭṭhatīti? Āmantā. Kinnāmo so bhagavā…pe… janapade vāti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ઉપરિમાય દિસાય બુદ્ધો તિટ્ઠતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰…. ઉપરિમાય દિસાય બુદ્ધો તિટ્ઠતીતિ? આમન્તા. ચાતુમહારાજિકે તિટ્ઠતિ…પે॰… તાવતિંસે તિટ્ઠતિ…પે॰… યામે તિટ્ઠતિ…પે॰… તુસિતે તિટ્ઠતિ…પે॰… નિમ્માનરતિયા તિટ્ઠતિ…પે॰… પરનિમ્મિતવસવત્તિયા તિટ્ઠતિ…પે॰… બ્રહ્મલોકે તિટ્ઠતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Uparimāya disāya buddho tiṭṭhatīti? Na hevaṃ vattabbe…pe…. Uparimāya disāya buddho tiṭṭhatīti? Āmantā. Cātumahārājike tiṭṭhati…pe… tāvatiṃse tiṭṭhati…pe… yāme tiṭṭhati…pe… tusite tiṭṭhati…pe… nimmānaratiyā tiṭṭhati…pe… paranimmitavasavattiyā tiṭṭhati…pe… brahmaloke tiṭṭhatīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    સબ્બદિસાકથા નિટ્ઠિતા.

    Sabbadisākathā niṭṭhitā.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૬. સબ્બદિસાકથાવણ્ણના • 6. Sabbadisākathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact