Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā |
૧૦. સબ્બસંયોજનપ્પહાનકથાવણ્ણના
10. Sabbasaṃyojanappahānakathāvaṇṇanā
૪૧૩. નિપ્પરિયાયેનેવાતિ અવસિટ્ઠસ્સ પહાતબ્બસ્સ અભાવા ‘‘સબ્બસંયોજનપ્પહાન’’ન્તિ ઇમં પરિયાયં અગ્ગહેત્વા અરહત્તમગ્ગેન પજહનતો એવાતિ ગણ્હાતીતિ વુત્તં હોતિ. અપ્પહીનસ્સ અભાવાતિ અવસિટ્ઠસ્સ પહાતબ્બસ્સ અભાવા પટિજાનાતીતિ વદન્તિ, તથા ‘‘અનવસેસપ્પહાન’’ન્તિ એત્થાપિ. એવં સતિ તેન અત્તનો લદ્ધિં છડ્ડેત્વા સકવાદિસ્સ લદ્ધિયા પટિઞ્ઞાતન્તિ આપજ્જતિ.
413. Nippariyāyenevāti avasiṭṭhassa pahātabbassa abhāvā ‘‘sabbasaṃyojanappahāna’’nti imaṃ pariyāyaṃ aggahetvā arahattamaggena pajahanato evāti gaṇhātīti vuttaṃ hoti. Appahīnassa abhāvāti avasiṭṭhassa pahātabbassa abhāvā paṭijānātīti vadanti, tathā ‘‘anavasesappahāna’’nti etthāpi. Evaṃ sati tena attano laddhiṃ chaḍḍetvā sakavādissa laddhiyā paṭiññātanti āpajjati.
સબ્બસંયોજનપ્પહાનકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Sabbasaṃyojanappahānakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.
ચતુત્થવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Catutthavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૪૨) ૧૦. સબ્બસંયોજનપ્પહાનકથા • (42) 10. Sabbasaṃyojanappahānakathā
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૧૦. સબ્બસંયોજનપ્પહાનકથાવણ્ણના • 10. Sabbasaṃyojanappahānakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૧૦. સબ્બસંયોજનપ્પહાનકથાવણ્ણના • 10. Sabbasaṃyojanappahānakathāvaṇṇanā