Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૧૦. સબ્બસંયોજનપ્પહાનકથાવણ્ણના

    10. Sabbasaṃyojanappahānakathāvaṇṇanā

    ૪૧૩. સતિપિ કેસઞ્ચિ સંયોજનાનં હેટ્ઠિમમગ્ગેહિ પહીનત્તે ‘‘પઞ્ચન્નં ઓરમ્ભાગિયાનં સંયોજનાનં પરિક્ખયા’’તિઆદીસુ વિય વણ્ણભણનમુખેન અનવસેસતઞ્ચ સન્ધાય સબ્બસંયોજનપ્પહાનકિત્તનં પરિયાયવચનન્તિ આહ ‘‘ઇમં પરિયાયં અગ્ગહેત્વા’’તિ. અરહત્તમગ્ગેન પજહનતો એવાતિ ગણ્હાતીતિ અગ્ગમગ્ગો એવ સબ્બસંયોજનાનિ પજહતીતિ લદ્ધિં ગણ્હાતીતિ વદન્તિ પદકારા. એવં સતીતિ યદિ અનવસેસતામત્તેન તથા પટિજાનાતિ.

    413. Satipi kesañci saṃyojanānaṃ heṭṭhimamaggehi pahīnatte ‘‘pañcannaṃ orambhāgiyānaṃ saṃyojanānaṃ parikkhayā’’tiādīsu viya vaṇṇabhaṇanamukhena anavasesatañca sandhāya sabbasaṃyojanappahānakittanaṃ pariyāyavacananti āha ‘‘imaṃ pariyāyaṃ aggahetvā’’ti. Arahattamaggena pajahanato evāti gaṇhātīti aggamaggo eva sabbasaṃyojanāni pajahatīti laddhiṃ gaṇhātīti vadanti padakārā. Evaṃ satīti yadi anavasesatāmattena tathā paṭijānāti.

    સબ્બસંયોજનપ્પહાનકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Sabbasaṃyojanappahānakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.

    ચતુત્થવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Catutthavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૪૨) ૧૦. સબ્બસંયોજનપ્પહાનકથા • (42) 10. Sabbasaṃyojanappahānakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૧૦. સબ્બસંયોજનપ્પહાનકથાવણ્ણના • 10. Sabbasaṃyojanappahānakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૧૦. સબ્બસંયોજનપ્પહાનકથાવણ્ણના • 10. Sabbasaṃyojanappahānakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact