Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૪. સદ્દસઞ્ઞકત્થેરઅપદાનં

    4. Saddasaññakattheraapadānaṃ

    ૧૭.

    17.

    ‘‘અનુગ્ગતમ્હિ આદિચ્ચે, પનાદો 1 વિપુલો અહુ;

    ‘‘Anuggatamhi ādicce, panādo 2 vipulo ahu;

    બુદ્ધસેટ્ઠસ્સ લોકમ્હિ, પાતુભાવો મહેસિનો.

    Buddhaseṭṭhassa lokamhi, pātubhāvo mahesino.

    ૧૮.

    18.

    ‘‘ઘોસ 3 મસ્સોસહં તત્થ, ન ચ પસ્સામિ તં જિનં;

    ‘‘Ghosa 4 massosahaṃ tattha, na ca passāmi taṃ jinaṃ;

    મરણઞ્ચ અનુપ્પત્તો, બુદ્ધસઞ્ઞમનુસ્સરિં.

    Maraṇañca anuppatto, buddhasaññamanussariṃ.

    ૧૯.

    19.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં સઞ્ઞમલભિં તદા;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ saññamalabhiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૨૦.

    20.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા સદ્દસઞ્ઞકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā saddasaññako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    સદ્દસઞ્ઞકત્થેરસ્સાપદાનં ચતુત્થં.

    Saddasaññakattherassāpadānaṃ catutthaṃ.







    Footnotes:
    1. પસાદો (સ્યા॰ અટ્ઠ॰)
    2. pasādo (syā. aṭṭha.)
    3. સદ્દ (સી॰ સ્યા॰)
    4. sadda (sī. syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦. ચિતકપૂજકત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10. Citakapūjakattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact