Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૭. સદ્દસઞ્ઞકત્થેરઅપદાનં

    7. Saddasaññakattheraapadānaṃ

    ૩૪.

    34.

    ‘‘સુદસ્સનો મહાવીરો, દેસેતિ અમતં પદં;

    ‘‘Sudassano mahāvīro, deseti amataṃ padaṃ;

    પરિવુતો સાવકેહિ, વસતિ ઘરમુત્તમે.

    Parivuto sāvakehi, vasati gharamuttame.

    ૩૫.

    35.

    ‘‘તાય વાચાય મધુરાય, સઙ્ગણ્હાતિ 1 મહાજનં;

    ‘‘Tāya vācāya madhurāya, saṅgaṇhāti 2 mahājanaṃ;

    ઘોસો ચ વિપુલો આસિ, આસીસો 3 દેવમાનુસે.

    Ghoso ca vipulo āsi, āsīso 4 devamānuse.

    ૩૬.

    36.

    ‘‘નિગ્ઘોસસદ્દં સુત્વાન, સિદ્ધત્થસ્સ મહેસિનો;

    ‘‘Nigghosasaddaṃ sutvāna, siddhatthassa mahesino;

    સદ્દે ચિત્તં પસાદેત્વા, અવન્દિં લોકનાયકં.

    Sadde cittaṃ pasādetvā, avandiṃ lokanāyakaṃ.

    ૩૭.

    37.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં સઞ્ઞમલભિં તદા;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ saññamalabhiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધસઞ્ઞાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhasaññāyidaṃ phalaṃ.

    ૩૮.

    38.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા સદ્દસઞ્ઞકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā saddasaññako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    સદ્દસઞ્ઞકત્થેરસ્સાપદાનં સત્તમં.

    Saddasaññakattherassāpadānaṃ sattamaṃ.







    Footnotes:
    1. સઙ્ગણ્હન્તે (સી॰)
    2. saṅgaṇhante (sī.)
    3. આસંસો (સી॰)
    4. āsaṃso (sī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦. આરક્ખદાયકત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10. Ārakkhadāyakattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact